Лъчезар Костов споделя за себе си, че по професия е

...
Лъчезар Костов споделя за себе си, че по професия е
Коментари Харесай

Българският принос за изучаване на астероида Бену се увеличава – Лъчезар Костов и Маринела Димитрова са сред сънародниците, успешно картографирали кандидат-място за спускане!

Лъчезар Костов споделя за себе си, че по специалност е строителен инженер, който обича космоса от дребен. Разказва, че помни ясно края на галактическата конкуренция, когато полетите към космоса внезапно секнали. Помислил си, че тогава човечеството е изгубило своя път. Днес Лъчезар е оптимист – по неговите думи всичко върви по-бързо от всеки път. Изключително доста се е развълнувал, когато СпейсЕкс приземили първата си ракета и осъзнал, че бъдещето най-накрая е пристигнало и е почнала нова епоха в космонавтиката.

Лъчезар е картографирал към 20 фотоси на метеорита Бену, измежду които са изображения на кандидат-мястото за кацане Сендпайпър. Въпреки че “Озирис-Рекс ” евентуално няма да се спусне там (основното място е Найтингейл, а аварийното – Оспрей), това е един от четирите района, които бяха обсъждани от екипа на задачата.

Българката Маринела Димитрова пък е картографирала към 30 фотоси, като мястото, което ѝ се е паднало на някои от тях, е отново Сендпайпър. 

Напомням на читателите, че аз (т.е. Светослав Александров, създателят на КОСМОС БГ) съм картографирал 258 фотографии, измежду които присъстват такива на главното място за кацане Найтингейл. 

За повече информация по отношение на картографирането на Бену: PSI

Прочетете предходната публикация: Светослав Александров е картографирал района на метеорита Бену, където задачата на НАСА Озирис-Рекс ще се спусне следващата година, с цел да събере проби!

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР