Лъч светлина ще се роди на 26 март, заяви бившият

...
Лъч светлина ще се роди на 26 март, заяви бившият
Коментари Харесай

Янис Варуфакис: На 26 март ще се роди лъч светлина

Лъч светлина ще се роди на 26 март, съобщи някогашният гръцки финансов министър Яинс Варуфакис, съобщи РИА Новости.

С тези думи политикът от южноевропейската страна прикани свои съидейници да се причислят към образувана от него партия. Той разгласи, че на 26 март в Атина ще се организира организационен конгрес на Фронта за европейско реалистично непокорство 25 (ФЕРН 25). "Европа задуши Гърция. Старият континент е деградирал и наложи своя крах на нашата страна. Само един общ кротичък фронт ще може да пребори трансграничната олигархия и да освободи Гърция от робството на Тройката (представители на Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд). Единственият метод да отговорим на диктата извън е да не се подчиняваме на налаганата ирационална политика ", безапелационен бе Варуфакис в персоналния си уебсайт.

Икономистът разясни, че ще внесе документите за вписване на партията на 20 февруари (Световния ден за обществена справедливост). Датата за основаването на ФЕРН 25 също не е определена инцидентно. Конгресът ще се организира ден след националния празник на Гърция. На 25 март в южната ни съседка се отбелязва началото на Гръцкото въстание против Османската империя през 1821 година

Варуфакис бе финансов министър в кабинета на Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила от януари до юли 2015-2016 година Той се изказваше остро срещу ограниченията за икономии, желани от Тройката и хвърли оставка поради кардинално противоречие с договарянията сред кабинета и интернационалните кредитори. Икономистът малко след отдръпването си сътвори лявата партия DiEM25.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР