Лабрадорите са сред най-предпочитаните кучета, но за съжаление са и

...
Лабрадорите са сред най-предпочитаните кучета, но за съжаление са и
Коментари Харесай

Кои кучета са най-застрашени от артрит?

Лабрадорите са измежду най-предпочитаните кучета, само че за жалост са и измежду най-предразположените към артрит породи. Това демонстрира ново английско изследване, сравняващо здравните индикатори на лабрадорите и други лаещи домашни любимци.

Това е първият път, в който ветеринарните експерти преглеждат евентуалните болести, застрашаващи тази известна порода, сравнявайки ги с рисковете при други кучета.

В изследването са взели участие представители на разновидностите ши тцу, джак ръсел териер, кокер шпаньол и други Разгледано е здравословното положение на над 1400 лабрадора, както и на повече от 20 000 палета от други породи, сред които и нечистокръвни породи кучета.

Според зооспециалистите точно лабрадорите са по-податливи на проблеми с ушите, артрит и кучешка кашлица. Тъй като са и доста лакоми, при тях е по-голям рискът от кучешко затлъстяване.

Изследването е направено въз основата на 35 постоянно срещани заболявания при кучетата. Данните на експертите сочат още, че лабрадорите са по-уязвими към 12 от всички болести в листата спрямо другите породи. За сметка на това лабрадорите по-рядко страдат от бълхи и сърдечен звук.

Идеята на изследването е да насочи вниманието на притежателите на домашни любимци към възможните болести при лабрадорите и да подчертае потребността от регулярно посещаване на ветеринарния доктор за предварителна защита.

Трябва да се знае също по този начин, че лабрадорите не са единствените кучета, които страдат по-често от артрит. Ето още няколко породи, при които този проблем се среща повече.

Немска овчарка

 Немска овчарка

Тази порода е известна със своята просветеност и постоянно се употребява като работно куче. За страдание, размерът на немските овчарки ги прави по-склонни да получат остеоартрит.

Мопс

Мопсът е палава порода, която обезпечава часове развлечение на своите спътници. За страдание, тези любящи кучета са податливи на артрит. Освен това структурата на лицето им може да аргументи проблеми с дишането и прегряване.

Аляски маламут

Това е работно куче, което обича да копае дупки. Размерът и контузиите по време на работа могат да причинят артрит на животното.

Голдън ретривър

Тези любящи кучета са лоялни и лесни за образование. Енергични и постоянно подготвени за подвизи, те са най-подходящи за интензивно семейство. Но и те са измежду кучетата, при които артритът е по-често срещан.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР