Лабрадорът е може би най-известната порода кучета, а за да

...
Лабрадорът е може би най-известната порода кучета, а за да
Коментари Харесай

Причини за агресия при лабрадор

Лабрадорът е може би най-известната порода кучета, а с цел да се трансформира в такава, повода е неговият прелестен манталитет и способността му да бъде сателит и придружител на стопанина, както и предан член на фамилията. Това животно се схваща добре с други животни, с деца и взе участие интензивно в живота на хората, измежду които живее.

Как ловното куче се е трансформирало в градски придружител?

Причината е в характера на лабрадора, който не позволява експанзия. Точно това прави лабрадорите подобаващи за кучета-водачи и помощници на слепи хора и инвалиди, както и за приятели в игрите на децата в фамилията.

Все отново лабрадорите могат да проявят и експанзия и за това си има аргументи.

На първо място причина е неправилната или неизвършена социализация на животното при вземането му вкъщи. Причина е неприятното образование на лабрадора или преднамерено провокиране от страна на стопанина на нападателно държание.

Натрупването на всекидневен стрес, тревога или възприятие на боязън също отключва нападателно държание при лабрадорите. Такова аргументи не се натрупват за ден и стопаните са наясно с тези обстоятелства.

Случва се обаче домашният питомец с лек и прелестен досега темперамент стартира да ръмжи и щрака със зъби в обстановки, които преди не са създавали проблеми.

 Лабрадор

Внезапната експанзия при лабрадора може да възникне вследствие на изпитване на болежка. Болезнените болести от време на време пораждат без очевидно проявяване. Човекът не знае, че домашният му любим изпитва болежка на несъмнено място и това се открива при ръмжене, проявление на зъбите или даже захапване от кучето.

Възникнал боязън от хипотетична заплаха за лабрадора също може да се прояви по подобен метод. Тогава индивидът би трябвало да премисли държанието си.

Териториалната експанзия също е алтернатива при такова ненадейно държание и решаването на казуса също е от компетенцията на стопанина.

За да се избегнат такива непредвидени произшествия, е нужно притежателят да следи своя питомец, да натъртва на предварителната защита на разнообразни заболявания посредством постоянни прегледи при ветеринар, както и да не подценява имунизациите на кучето. Да поправя и своето или на други членове на фамилията държание, което може да предизвика експанзия в лабрадодра, тъй като както постоянно споделят експертите - неприятни кучета няма, има неприятни стопани.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР