Лабрадор Ретривърът е порода куче, което произлиза от други две

...
Лабрадор Ретривърът е порода куче, което произлиза от други две
Коментари Харесай

Историята на Лабрадор ретривър и защо всички толкова ги обичат

Лабрадор Ретривърът е порода куче, което произлиза от други две породи. Именно от тях е наследило и най-хубавите си характерности. Ретривърът е правилен другар, отличен домакински любим и доста интелигентно животно.
Лабрадорският ретривър е сладка, любвеобилна, най-популярната порода в Америка. Ретривърите са отзивчив, приветливи и способни да се грижи за цялото семейство.
За породата Лабрадор ретривър
Здравият, добре уравновесен Лабрадор може да доближи 55 – 57 см и да тежи от 24 до 36 кг. Плътната и твърда четина на Ретривъра е в жълто, черно или характерен шоколад. Главата му е необятна, очите блестят от вежливост, а дебелата, заострена „ опашка “ като че ли постоянно алармира за вродената подготвеност в породата.
Лабораториите са отзивчиви и постоянно другарски настроени. Те се обвързват с цялото семейство и поддържат връзка добре с други кучета и хора.
Лабрадорът е въодушевен състезател, който изисква доста извършения и физическа интензивност. Той умее да плува и харесва игри, с които поддържа физическа и психическа форма.
Лабрадор Ретривър се отглежда с висококачествена храна за кучета. Храненията би трябвало да са съобразени с ветеринарният доктор, без значение дали се купуват от комерсиалната мрежа или се подготвя в домашни условия.
Диетата би трябвало да е подобаваща и съобразена с възрастта на кучето. Някои са предразположени към наднормено тегло. Важно е да се селди за верния банкет на калории и телесна маса.
Диетата може да е значима и от помощ при тренировките, само че прекомерно многото храна може да докара до затлъстяване. Важно за всеки притежател на Лабрадор е да знае, кои човешки храни са безвредни и кои не. Диетата на кучето, в т. ч. приема на чиста, прясна вода са от извънредно значение за неговото здраве.
Историята на Лабрадор ретривър
Лабрадор ретривър е обичайният куче от Нюфаундленд. В предишното е употребен за ловене патица и лов на риба. Породата става известна при започване на 1800 година, когато Лабрадори са видяни от британски благородници, посещаващи Канада. Тогава графове и лордове се завърнали в Англия, пренасяйки дребни екземпляри кучет. През втората половина на 19 век английските животновъди усъвършенстват и стандартизира породата.
Физическите и темпераментни характерности на породата се открили и през днешния ден са познати на милиони фенове.
Сред най-типичните за Лабрадора характерности са късата, плътна, устойчива на външни въздействия четина. Естествените инстинкти, наследени от предците, които се гмуркали в ледените води на Северния Атлантически океан, с цел да ловят риба.
Дебелата, заострена опашка наричана опашка на видра. Тя служи като мощно кормило, с което непрестанно се движи напред и обратно, до момента в който плува. Тя подкрепя при завъртането му. Що се отнася до присъщия характер на породата, той е характерен за породата, колкото и опашката на видра.
Лабрадорът се харесва на хората и поради характера си. Той е гальовен, образован и пригодливост. Именно това го трансформират в идеално куче. При установяване на главните качества, най-важният е неговият характер.
Любопитни обстоятелства за Ретривър
Много лаборатории заимствали с други типове кучета, с цел да основат характерностите на лабрадора. Почитателите му, обаче били подготвени да напишат закон за анти-кръстоска.
Лабрадорът ретривър не идва от остров Лабрадор, а от остров Нюфаундленд. Името на породата е обещано от остров Лабрадор, въпреки, че не е родното му място.
Той е една от главните породи, определени като кучета водачи и спасители.
Прародители на Ретривъра са огромните нюфаундлендски кучета, от Нюфаундленд. Първото доказателство за произхода им е от 1593 година. В тази година португалци описали кучетата в мемоари. Те ги нарекли, освен забавни на външен тип, само че и потребни на сушата и във вода.
Кучета от тази порода развиват до пет километра в час до момента в който плуват.
Най-отличителните характерности на Лабрадорския ретривър са късата, гъста, устойчива на атмосферни въздействия козина; опашка „ видра “; изчистена глава с необятен гръб; мощни челюсти; и „ благи ” другарски очи, изразяващи темперамент, просветеност и добър характер.
Обонянието на Лабрадорите е с 25 % по-добро от на Немска овчарка. Това подрежда лабрадорът Йоги от Англия в номер едно в разкриването на 490 случая с опиати. За това той е награден със Златен Рицарски Медал.
Грижи за Лабрадор Ретривър
Кучето Лабрадор Ретривър е интензивно и се нуждае всекидневно да изразходва силата си. Лесно се приспособява, както в дома, по този начин и на двора. За Лабрадор Ретривър, отглеждан в апартамент са нужни 2-а пъти на ден разходки и веднъж седмично или месечно дълги разходки из природата.
Кучетата от тази порода харесват да плуват. Козината им е водоустоичива и по този начин я поддържат чиста. Клепналите уши може да са симптом за зараза.
Обучение на Ретривър
Лабрадор Ретривър би трябвало да се образова, с цел да се запази и развива интелекта му. Той е извънредно интелигентен и бързо долавя, какво се желае от него.
Хранене на Ретривър
Лабрадорът е куче, което разходва доста сила и не спри на едно място. Затова и храненето му би трябвало да е богато на протеини. Лабрадор харесва някои плодове и зеленчуци, яйца и кисело мляко.
Заболявания при Лабрадорите
Като цяло Ретривърът е мощна и здрава порода. Сред присъщите на породата болести са тези на тазобедрени стави - дисплазия, дисплазия на лакетни стави, недоразвитост на ретината, която може да бъде прогресивна, превръщане на клепачите, разнообразни дерматити, катаракта, епилепсия, хранителни алергии, някои сърдечни болести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР