Лаборатория за създаване на мултимедийно съдържание и виртуални модели бе

...
Лаборатория за създаване на мултимедийно съдържание и виртуални модели бе
Коментари Харесай

Нов STEM център и ментори от бизнеса за учениците от СУ Чер...

Лаборатория за основаване на мултимедийно наличие и виртуални модели бе открита в СУ „ Черноризец Храбър “ в Пловдив. Тя е част от плана „ Изграждане на учебна STEM среда “, финансиран от Министерството на образованието и науката, а на прерязването на лентата участва зам.-министър Мария Гайдарова.

Мултимедийният STEM център по естествени и публични науки е с акцент върху географията, осведомителните технологии, предприемачеството и езиците. Той е на стойност 355 058 лева, като 300 хиляди от тях са финансирани от просветителното министерство.

„ Радвам се да видя толкоз въодушевени младежи и съм възхитена от упоритостите и куража им. Всичко, което вършим, е с мисълта за вас – с цел да развивате своите познания и надграждате уменията си, да се научите да работите в екип. Вие сте тези, които ще предавате българските полезности във времето. Надявам се да останете в България и да работите за нейното по-добро бъдеще “, приветства учениците заместник-министър Гайдарова.

Ученици от IX, X и XI клас демонстрираха по какъв начин с обединени старания работят върху основаването на повсеместен артикул в региона на туризма. Те демонстрираха създаден туристически уебсайт на организацията „ Чернохраб турс “, интернет и печатна реклама за активността й, както и бизнес проект, с който да нареждат туристическата си организация, с цел да заеме 10% пазарен дял в града.

Центърът е основан на четвъртия етаж, който е видоизменен. В централното предверие има амфитеатрално ситуирани седалки, обособено е и фотографско студио. В кабинета по предприемачество има самостоятелен ъгъл за диалози и отмора с меки мебели.

„ Центърът ще обезпечи нова среда, която ще усъвършенства качеството на образованието. Искаме да изпълним холистичен модел на преподаване, който да е обвързван с действителната бизнес среда, привличайки ментори от партньорските организации и компании. Менторската стратегия ще бъде създадена на основата на спецификата на работа на софтуерните експерти и бизнесмените с принадлежности за самокритика на достиженията на учениците и определяне на дефицитите, които те сами да компенсират “, сподели шефът на учебното заведение Елена Кисьова.

Във всеки стадий от изработването на логаритъма за основаване на бизнес план менторите ще работят взаимно с учениците в STEM центъра. Традиционните за образователното заведение профили са „ Предприемачество “ и „ Софтуерни и хардуерни науки “, а от актуалната образователна година то стана първото приблизително учебно заведение, разкрило дуална професионална паралелка „ Графичен дизайн”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР