Лабораториите на Университетските медицински комплекси „Софиямед“ и „Пълмед“, гр.Пловдив, които

...
Лабораториите на Университетските медицински комплекси „Софиямед“ и „Пълмед“, гр.Пловдив, които
Коментари Харесай

За първи път в България: ДКЦ „Софиямед“ и ДКЦ „Пълмед“ с експресен PCR тест за COVID-19 с резултат до 30 минути

Лабораториите на Университетските медицински комплекси „ Софиямед “ и „ Пълмед “, гр.Пловдив, които са избрани за потвърждаващи при проучване на пациенти с COVID-19, за първи път в България вкарват посредством последно потомство инсталация супер експресен RT-PCR тест с резултат до 30 минути.

Апаратурата, която започва работа в двете лаборатории се назовава „ VITA PCR”. Тя е произвеждане на водещата, международно известна компания „ CREDO diagnostics “ и е единствената все още у нас.

Новата платформа се употребява както за по-бързо приемане на резултати при суспектни пациенти, които се одобряват за лекуване в болница, по този начин и за тестване на амбулаторни лица.

Фирмата вносител за България “Биомед” акцентира, че апаратурата действа и в регионалната болница в Ratzeburg-Mölln, Германия, където е показана на Германския министър на опазването на здравето Jens Spahn.

Експресен PCR тест за COVID-19 с резултат до 30мин. може да се извърши без или с авансово записване на час на тел. 02 465 0000 или онлайн през системата на Superdoc.bg за проучване в ДКЦ „ Софиямед “ -БЛОК1 (София, бул.Г.М.Димитров 16). За проучване в ДКЦ „ Пълмед “, гр.Пловдив е належащо авансово записване на тел.032 607 300 или онлайн през системата на Superdoc.bg

*При софтуерна и организационна натовареност резултатите от проучването с новата инсталация може да бъдат подготвени и до 2 часа и се получават съгласно реда на взетите проби.
свързани новини5013на 09.11.2021
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР