La Samaritaine е голям универсален магазин, разположен на брега на

...
La Samaritaine е голям универсален магазин, разположен на брега на
Коментари Харесай

LVMH похарчи $835 милиона за ремонт на емблематичен магазин в Париж

La Samaritaine е огромен повсеместен магазин, ситуиран на брега на река Сена, наоколо до Лувърa. Най-големият конгломерат за първокласни в света LVMH, който е благосъстоятелност на Бернар Арно, закупи постройката през 2001 година и посвети седем години на обновяването й и 750 милиона евро. Така тя се трансформира в най-луксозната дестинация за извършване на покупки.

Сградата е затворена в продължение на 16 години, откакто е избрана за рискова през 2005 година

Тази седмица тя отвори порти. Търговската част на постройката е към 20 000 квадратни метра. Има 15 000 квадратни метра офис площи, 96 жилища и хотелска част.

Хотелът на име Cheval Blanc Paris ще отвори порти едвам на 7 септември.

Според Bloomberg цените за стая стартират от 1150 евро на вечер. В постройката се обитават магазини на повече от 600 разнообразни марки.

Стъкленият покрив е една от най-емблематичните характерности на постройката. Според LVMH всичко е преустроено, с цел да подхожда на първичния дизайн от 1905 година LVMH има 75 марки като Louis Vuitton, Givenchy и Dom Pérignon и така нататък

Първоначално постройката трябваше да отвори порти през 2020 година, само че проектите се забавиха заради пандемията. Но съгласно специалисти вероятно ще отнеме една или две години, до момента в който туристите в действителност се завърнат.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР