l ;; gmlxzssaw - това приличащо на код съобщение предизвика

...
l ;; gmlxzssaw - това приличащо на код съобщение предизвика
Коментари Харесай

Палав малчуган пусна секретен туит към ядрената служба на САЩ

" l ;; gmlxzssaw " - това наподобяващо на код известие провокира редица въпроси и догатки, откакто беше получено в Туитър профила на Стратегическото командване на Съединени американски щати, ръководещо мощните нуклеарни сили на страната.

Мистерията обаче беше разкрита, оказвайки се, че загадъчното известие е пристигнало от любопитно дете, търсещо развлечение.

" Стратком " ръководи американското стратегическо въздържане - т.е. нуклеарни арсенали и противоракетната защита, които са предопределени да обезсърчат всяка офанзива против страната от други сили. В тази връзка медийните мнения на службата се следят деликатно за признаци на някаква смяна в актуалната му отбранителна позиция.

От " Стратком " обявиха изрично, че туитът не е секретно известие, а е резултат от дейностите на редактор на обществени медии, работещ от у дома.

" Мениджърът на командването в Туитър, до момента в който беше в положение на отдалечена работа, за момент остави акаунта на командването отворен и без контрол. Малкото му дете се възползвало от обстановката и почнало да си играе с клавишите, като неумишлено разгласило туит ", изясни Кендъл Купър от " Стратком " в писмо по случая. " Не се случи безусловно нищо незаконно, т.е. няма хакване на нашия акаунт в Tуитър. ", добави той.

30 минути по-късно и двете известия бяха изтрити.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР