Кюстендилецът Николай Николов разкри как е бил въвлечен в схема

...
Кюстендилецът Николай Николов разкри как е бил въвлечен в схема
Коментари Харесай

Разказ от първо лице: Мъж разкри как е бил нает за телефонна измама

Кюстендилецът Николай Николов разкри по какъв начин е бил замесен в скица за телефонна машинация. Той занесе в полицията пари и златни украшения на стойност близо 10 000 лева, пуснати му от жертвата през терасата на жилището й в града. “Бях си пуснал публикация в интернет, че продавам остарели коли на части и ми се обади мъж от Русе с интерес към една от колите. В хода на диалога разбрах, че има компания за дограма и си търси човек от нашия район, който да му доставя документи- чертежи в Русе, като заплаща по 300 лева на курс, поема и разноските за пътуването. И аз приех офертата ”,  разказа пред Дарик наетият за муле Николай Николов.

След няколко дни, същият човек му се обажда и му дава адрес в необятния център на Кюстендил, където трябва да отиде и да вземе пратката. “Аз отидох, оповестих му, че съм там, той ми сподели да изчакам, че ще се покаже жена на тераса и ще ми пусне от там пратката, тъй като не може да слезе. Тя ми пусна пратката, а той ме държи на телефона от самото начало и ми сподели да не я разтварям, до момента в който не се прибера у дома. Отворих я у дома, споделих му, че има 400 лева и златни украшения. Той очакваше да има и евро, аз споделям, че няма евро и ми бе поръчано да се върна на същия адрес.

Жената ме чакаше на терасата и ми пусна същата чанта с нова пратка. Прибрах се отново в нас, споделям има още 2000 лева, плюс евро и още пръстени. Той ми сподели прибери ги и ще ми ги донесеш на следващия ден. Аз осъзнах, че става дума за телефонна машинация и занесох тази чанта в полицията ”, описа още Николай Николов, нает за пощальон от телефонни измамници. Поисканите по телефона пари ще бъдат изгубени.Телефонът за незабавни повиквания е 112, предизвести представителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка. “В никакъв случай не трябва да се дават пари поискани по телефона. Полицията не желае от жителите пари.

Полицията не пита по телефона жителите какви полезности съхраняват в домовете си. Когато хората получат позвъняване, каквото ида им съобщават- обезпокоително или хубаво, щом става дума за пари, би трябвало да са сигурни че това е телефонна машинация ”, разяснява Катя Табачка. Тя изрази, от името на Областната дирекция на МВР- Кюстендил, признателност за честността и гражданската героизъм на Николай Николов.    
/BulNews
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР