Кюстендил. Около 30 души участваха в информационна среща относно възможности

...
Кюстендил. Около 30 души участваха в информационна среща относно възможности
Коментари Харесай

Кюстендил: Около 30 души участваха в информационна среща относно възможности за кандидатстване за финансиране за малки инициативи

Кюстендил. Около 30 души участваха в осведомителна среща по отношение на благоприятни условия за кандидатстване за финансиране за дребни начинания в Кюстендил, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Кюстендил . Срещата се организира в Областния информативен център в Кюстендил. Участваха представители на читалища, сдружения, неправителствени организации. Управителят на Областен информативен център – Кюстендил, Любомира Велинова, обясни изискванията за кандидатстване по схемата за дребни начинания. Схемата се извършва в границите на стратегия „ Фонд Активни жители България “, средствата за която се обезпечават от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.
Фондът поддържа дълготрайната резистентност и потенциала на гражданския бранш, укрепвайки неговата роля в поощряване на демократичното присъединяване, дейното поданство и човешките права. Стана ясно, че по тази стратегия допустимите претенденти са неправителствени организации, включително и читалища, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, могат да аплайват за финансиране на дребни планове с бюджет от 2 000 до 10 000 евро за осъществяване на действия в един от шестте целта на програмата: демократична и гражданска просвета, поддръжка за права на индивида, овластяване на уязвими групи, тъждество сред половете, запазване на околната среда и повишение потенциала на кандидатстващите организации.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР