Кюстендил. Община Кюстендил определи терен от 190 дка за развитие

...
Кюстендил. Община Кюстендил определи терен от 190 дка за развитие
Коментари Харесай

Кюстендил: Общината определи терен от 190 дка за развитие на индустриална зона

Кюстендил. Община Кюстендил дефинира терен от 190 дка за развиване на индустриална зона, оповестиха от пресцентъра на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД . Теренът се намира на 200 метра от пътя за Македония и на не повече от 1 км от трасето за Коридор №8. Днес Община Кюстендил и „ Национална компания индустриални зони “ подписаха меморандум за съдействие по реализирането на плана.
Кюстендил има капацитет за реализирането на промишлен парк, уточни изпълнителният шеф на НКИЗ Антоанета Барес, откакто подписа документа. Тя уточни още, че в този момент следва търсенето на вложител. „ За да може да тръгне една идея за развиване на индустриална зона, в последна сметка би трябвало да имаме съответен деклариран инвеститорски интерес “, добави Барес.
Националната компания стартира събирането на нужната информация за терена – данни за опциите за обезпечаване на ток, газификация, вода, за мощностите и другите условия, които са значими за вложителите.
По отношение на Кюстендил Антоанета Барес добави, че в тази част на страната няма развити индустриални зони и терени, както да вземем за пример в Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Бургас, Варна. По-сериозните предприятия и огромните промишлености са в други райони на страната. „ Потенциалът не е дребен, наоколо е до транспортния кулоар. Проучванията на терена ще покажат за какъв тип произвеждане е подобаващ, тъй като това има значение ”, съобщи изпълнителният шеф на НКИЗ.
Кметът на Кюстендил Петър Паунов на собствен ред изрази вяра за солидна инвестиция, обвързвана с бъдещата индустриална зона. Той благодари на екипа на НКИЗ за партньорството, напъните и коректността и очерта някои съществени параметри на терена – положително ревю и отлични благоприятни условия за зареждане с вода, електрическа сила и газ.
„ Появата на евентуален вложител ще възроди района. Може да бъде осъществен доста сериозен план, който да отвори стотици работни места. В момента цяла България и Източна Европа се борят с отрицателните процеси на миграция, за нас това е основен приоритет “, приключи Паунов.
Подписаният меморандум цели да бъдат основани условия за развиване на интензивна връзка сред общината и НКИЗ, обмяна на опит и положителни практики, за разработване на общи позиции, както и за осъществяване на взаимни дейности в тази тенденция. Ще се работи в посока на подкрепяне развиването на стопанската система и подкрепяне притока на директни задгранични вложения в България.
Проектът е единствено един от поредицата сполучливи взаимни съдействия сред „ Национална компания индустриални зони “ и локалните управляващи в България. Компанията се стреми да развива инфраструктурни планове както в Кюстендил, по този начин и в други градове в страната, където има капацитет и общините имат подготвеност за партньорство.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР