Кюстендил. КЕВР има всички законови възможности да изисква стратегия за

...
Кюстендил. КЕВР има всички законови възможности да изисква стратегия за
Коментари Харесай

Валери Жаблянов, „БСП за България”: Сделката за ЧЕЗ е неприемлива

Кюстендил. КЕВР има всички законови благоприятни условия да изисква тактика за развиване и доказателства от кандидат-купувача дали дава отговор и има опциите да ръководи ЧЕЗ. Всичко това сега е цялостна загадка, в случай че изобщо купувачът има нещо сходно. Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Валери Жаблянов в Кюстендил при старта на подписката против договорката с ЧЕЗ, оповестиха от партията . Той напомни, че позицията на Българска социалистическа партия е изказана още, когато е станало ясно, че следва тази договорка.
„ Тя е поредна и ние в никакъв случай не сме разглеждали електроразпределението в България като място, където се осъществят единствено частни ползи, без оглед на ползите на жителите и страната. За нас продажбата на едно ЕРП, което предлага услуги и в столицата на България, не може да бъде обсъждано като търговски взаимоотношения сред два частни субекта ”, акцентира Жаблянов. Той съобщи, че съгласно Българска социалистическа партия сходна договорка е неприемлива. „ Има политическо решение на управлението на партията за тази самодейност, която стартираме през днешния ден за прекъсването на договорката с ЧЕЗ. Убеден съм, че въпросът засегна доста огромна част от обществото ”, сподели още той. Народният представител напомни, че против ЧЕЗ имаше доста забележки от българските жители и институциите по отношение на възползване с монополно състояние, качеството на предлаганите услуги, цените на електрическата енергия и други „ Всичко това бяха въпроси, свързани с активността на ЧЕЗ в България и внезапно, всичко това сякаш изчезна ”, добави той.
Жаблянов акцентира, че страната е трябвало да даде информация за характера на договорката, кой взе участие в нея, какви са средствата, с които се взе участие и най-важното - какъв е потенциалът на „ Инерком ” да ръководи такава комплицирана система. „ От известното до момента е ясно, че „ Инерком ” няма опит. Фирма, която е основана преди няколко месеца - да се заеме с електроразпределението на цяла Западна България. Ситуацията е неуместна ”, акцентира Валери Жаблянов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР