Кюрдската общност в Германия обяви организирането на мащабна демонстрация срещу

...
Кюрдската общност в Германия обяви организирането на мащабна демонстрация срещу
Коментари Харесай

Кюрдите в Германия организират протест срещу визитата на Ердоган

Кюрдската общественост в Германия разгласи организирането на огромна проява против плануваното посещаване на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, което би трябвало да се състои в края на септември. Това оповестява берлинският вестник Der Tagesspiegel, представен от организация " Фокус ", като прецизира, че събитието ще се състои не къде да е, а на площада пред Бранденбургската врата.
„ Не сме съгласни тук да бъде обтегнат червен килим за Ердоган “, съобщи заместник-председателят на най-голямата кюрдска организация в Германия Мехмет Танриверди. Съгласно думите му, ще бъде изработен опит за привличането на други организации и представители на партиите в Бундестага за присъединяване в демонстрацията. „ Ще бъде огромно събитие “ увери Танриверди, като уточни, че чака в него да се включат сред 10 и 20 хиляди участници.
Държавният глава на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер предложения президента на Турция на аудиенция в страната. Но към момента не е ясно дали визитата бъде държавно, с всички планувани в протокола почести. Точната дата на пътуването на Ердоган до Берлин също не е конкретизирана .
Кюрдската общественост желае да стачкува пред Бранденбургската врата за освобождението на политическите пандизчии в Турция против нарушаванията на правата на индивида и против дейностите на турската войска против кюрдската милиция в Северна Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР