Кюфтетата и кебапчетата са любими на малки и големи. Те

...
Кюфтетата и кебапчетата са любими на малки и големи. Те
Коментари Харесай

Тайната на перфектните кюфтета и кебапчета

Кюфтетата и кебапчетата са обичани на дребни и огромни. Те могат да бъдат направени по разнообразни предписания, стига да се съблюдават съществени правила, в които се крие тайната на съвършените кебапчета и кюфтета:
Използвайте кайма примес от свинско и говеждо в съответствие 60-40%. Добре е свинското да е от плешка или към корема, или да се добави и малко сланина, с цел да са по-сочни.
Подправки - наложително е да сложите по 5 грама черен пипер и кимион на 1 кг кайма.
 Най-лесните и вкусни кюфтета БЕЗ пържене Най-лесните и вкусни кюфтета БЕЗ пържене
Пържените кюфтета са обичано ядене, което постоянно участва на българската софра, освен по празници, само че и когато и да е на годината....
Ако желаете да станат по-ароматни, прибавете нарязан на дребно остарял или свеж лук, магданоз и чубрица. Ако желаете да са по-пикантни, пък прибавете пикантен пипер. Ако желаете по забавен усет, можете да прибавите и листа от джоджен или мента.
При приготвянето на кюфтета, можете да добавите и средата на пропит във вода самун и яйце, само че единствено в случай че ги приготвяте пържени, както и малко сода за самун, с цел да са по-пухкави. Друг вид е няколко лъжици кисело мляко. Ако са на скара или фурна, прибавете малко студена вода.
Каквито и подправки да добавите, е значимо каймата да се меси дълго. След това я оставете да си почине на студено за известно време, най-добре за 12 часа, с цел да се смесят ароматите.
Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР