Кюфтета на фурна с уникално и свежо картофено пюре -

...
Кюфтета на фурна с уникално и свежо картофено пюре -
Коментари Харесай

Кюфтета на фурна с картофено пюре

Кюфтета на фурна с неповторимо и свежо картофено пюре - да си оближете и пръстите на краката

Необходими Продукти

За кюфтетата


● кайма - 1 кг / свинска/
● зелен лук - 1/2 връзка / перата/
● лук - 1 дребна глава остарял
● яйца - 2 бр.
● самун - 1 малко крайче
● магданоз - 2 ч.л. изсъхнал / може и пресен/
● чубрица - 2 ч.л.
● сол - щипка
● червен пипер - 2 ч.л.
● галета - 1 с.л.

За пюретo


● картофи - 1 кг
● сметана - 200 мл за готвене
● краве масло - 125 г
● зелен лук - 1/2 връзка / перата/
● свеж чесън - 1 филиз
● сол - на усет
● черен пипер - 1 ч.л.
● мащерка - 3 клончета прясна
● чубрица - 1 ч.л.

Начин на подготвяне

Картофите се обелват и се режат на не доста огромни кубчета. Слагат се в тенджера с вода, в която има щипка сол и няколко капки олио.

През това време зеленият лук и пресният чесън се измиват и се режат на ситно. Зеленият лук и остарелия лук за каймата също се нарязват на ситно.

Каймата се поставя в купа и към нея се прибавят подправките, крайчето самун, напоено с вода, и галетата. Яйцата се чукват едно по едно в обособена купичка, с цел да ревизирате дали не са развалени и в случай че са добре, се поставят в каймата.

Всичко се разбърква доста добре. От каймата се оформят кюфтета, които се подреждат в поднос. При мен излязоха 33 броя. Броят зависи от това какъв брой огромни ги вършиме.

Така приготвените кюфтета се оставят в хладилника, до момента в който стане време да се пекат. Когато картофите се сварят, се отцеждат и се поставят в купа. Слагат се маслото, сметаната и подправките.

Накрая се прибавят лукът и чесъна /оставете си малко за украса/ и всичко се пасира доста добре. Картофеното пюре придобива прелестен зеленикав цвят поради зеленият лук и пресният чесън. Ако има потребност от още сол, се прибавя.

В тава се поставя хартия за печене, която се намазва с олио. Кюфтетата се подреждат вътре. Слагат се да се пекат в авансово загрята на 180 °C фурна до подготвеност.

Когато сервирате, сложете малко от пролетното картофено пюре по средата на паница, от горната страна подредете няколко кюфтета на фурна, прибавете няколко капки от соса, който са пуснали от тавата, и украсете с нарязани пера лук и чесън.

Да ви е сладко с моите кюфтета на фурна с картофено пюре!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР