Квартални бакалии в Пловдив плащат най-изгодно за стъклен амбалаж. В

...
Квартални бакалии в Пловдив плащат най-изгодно за стъклен амбалаж. В
Коментари Харесай

Връщаме pразните бутилки - само в бакалията

Квартални бакалии в Пловдив заплащат най-изгодно за стъклен амбалаж. В магазинче край гарата броят по 25 стотинки за бутилка от бира. Единственото изискване е да продаваме такова питие, с цел да може след това да върнем амбалажа, обясниха оттова. В това число влизат най-разпространените български бири.

Доскоро връщането на празни стъклени бутилки беше огромен проблем за пловдивчани, изключително в случай че не са обвързани със договорка вид „ празно за цялостно “. Възрастен човек описа на „ Марица “, че в огромен супермаркет се съгласили да ги одобряват, само че единствено против касовата записка, с която ги е закупил. Като причина касиерката показала, че няма по какъв начин да ги осчетоводи и да изясни неналичията в касата. Невъзможно беше да извърша изискванията им, та аз съм купувал бира от разнообразни магазини, по друго време, а на самия касов фиш са изредени и десетки други покупки, уточни Иван Атанасов. Човекът обаче откри цаката и на този проблем.

В „ Кауфланд “ одобряват до една каса амбалаж дневно. Това прави 20 бутилки, като условието е да са измити. Калкулираме всяка бутилка по 10 стотинки, само че пари в кеш не даваме, обясниха от колцентъра на хипермаркета. За цената от 2 лв. се издава така наречен „ амбалажен бон “, с който може да се приспадне идната сметка при извършване на покупки в магазина. И тук обаче имат изискване - празните бутилки да са от асортимента на щанда с питие, без обвързване да са закупени тъкмо оттова. От „ Лидл “ пък обясниха, че нямат такава процедура, само че горещо предлагат на клиентите си отговорно отношение към празните бутилки - в случай че не ги употребяват за нова покупка, то най-малко да ги изхвърлят в специфичния резервоар за разделно събиране на отпадъка. Пловдивската компания „ Триумф “ оповестиха, че към този момент не изкупуват стъклен амбалаж, а от „ Билла “ пък показаха, че всеки магазин има свои вътрешни правила по този проблем и би трябвало да се пита на място.

=Стават и за изкуство =

В онлайн базарите не е мъчно да се откри амбалаж. Продавачите оферират бирени бутилки на цени сред 20 и 30 стотинки, от ракия, оцет и вино - за 25 ст. Стават и за изкуство, откакто ги облепите с цветна хартия или ги изрисувате.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР