Кувейт даде срок една седмица на филипинския посланик да напусне

...
Кувейт даде срок една седмица на филипинския посланик да напусне
Коментари Харесай

Кувейт изгони посланика на Филипините

Кувейт даде период една седмица на филипинския дипломат да напусне богатата на нефт страна, оповестява АП, базирайки се на държавната медия KUNA.

Решението на емирството е по отношение на разрастващ се дипломатически скандал към злоупотребата с филипински прислужници и служащи в страната.

Монархията също прибира посланика си в Манила.

Филипините не са коментирали решението.

По-рано Кувейт привика филипинския дипломат поради мнения пред локална медия, че посолството се пробва да помогне на служащи , които са унизени от работодателите. Посланик Ренато Вила е декларирал, че дипломатическата задача ще помогне на засегнатите, в случай че кувейтските управляващи не реагират до 24 часа.

Във вторник Вила и филипинският външен министър се извиниха за мненията. Също по този начин двама филипинци бяха задържани през уикенда, откакто са насърчавали прислужници да изоставен работодателите си.

Повече от 260 000 жители на Филипините работят в Кувейт, множеството от тях са прислужници. Двете страни преговаряха за нови правила за работещите в емирството филипинци.

Манила упорства да се разреши на служащите да носят паспортите и телефоните си, което е обикновено за квалифицирани служащи като учители и административни чиновници. Но работодателите в Кувейт им конфискуват телефоните и паспортите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР