Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо

...
Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо
Коментари Харесай

Румен Радев: Курсът на новото правителство тласка България към войната

Курсът на новото държавно управление е да тласка България все по-близо до войната. Не смятам, че е подходящо политици със скромна електорална поддръжка да приказват и да поемат такива тежки задължения от името на България. Това съобщи пред публицисти на летище София президентът Румен Радев, който заминава на двудневно посещаване в Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер. 

По думите му главното обвързване на всяко едно държавно управление е да подсигурява сигурността и спокойствието на българските жители.

" Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас не трябва да ни успокоява, тъй като бойните дейности ескалират и очевидно някои политици не осъзнават дълбочината на казуса. Гледат на тази война като че ли са в спектакъл и са се разположили комфортно измежду публиката с лъжливото разбиране, че ще останат единствено фенове ", добави президентът. 

Според него е в интерес освен на България, само че и на Европа незабавното преустановяване на войната.

Последващото задълбочаване на двустранното съдействие сред България и Австрия, присъединението на страната ни към Шенген, както и тематики от европейския дневен ред ще бъдат разисквани в границите на диалога сред Румен Радев и Карл Немахер, който ще се състои във федералното канцлерство. В рамките на деня Радев ще взе участие в кръгла маса, проведена от Стопанската камара на Австрия. В събитието ще вземат участие представители на българския и австрийския бизнес.

На 24 юни българският държавен глава ще взе участие в тазгодишното издание на Европейски конгрес Вахау, който се организира в Долна Австрия. Президентът ще има изявление в главния финален панел, модериран от канцлера на Австрия Карл Нехамер, и с присъединяване на министър-председателя на Италия Джорджа Мелони. Темата на тазгодишното издание е " Изграждане на устойчива, зелена и конкурентоспособна Европа ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР