Курсът на долара спрямо йената отново се понижава в началото

...
Курсът на долара спрямо йената отново се понижава в началото
Коментари Харесай

Новините около Северна Корея диктуват посоката на валутния пазар

Курсът на $ по отношение на йената още веднъж се намалява при започване на валутната търговия в четвъртък. По-скоро обаче това е техническа промяна откакто американската валута внезапно нарастна в сряда на фона на оптимизма на вложителите по отношение на опитите да се урегулира политическото напрежение на Корейския полуостров

Днес сутринта американската валута спада по отношение на японската до 106,43 йени за един $ от равнището 106,84 йени при закриване на търговията през вчерашния ден.

Общата валута също нараства леко във връзка с " зелените пари " до курс 1,2329 $ за едно евро от 1,2309 $ ден по-рано.

В сряда валутната двойка $ - йена закри търговия на плюс 1,4%, което е най-големият дневен растеж на курса на $ за последната половин година.

Йената отслабна на фона на усилване на инвеститорския риск вкус на фона на очакванията за скорошно намаляване на напрежението към нуклеарната стратегия на Северна Корея. Японската валута като предписание се повишава при когато пазарът се ориентира към търсене на активи " тихи пристанища ", за каквото се считат йената, златото и швейцарският франк.

Китай, след визитата на севернокорейския водач Ким Чен Ун в Пекин, удостовери неговата обвързаност към спокойно решение на противоречивите въпроси и предпочитание за освобождение на Корейския полуостров от нуклеарни оръжия. Както и по думите на китайския президент Си Дзипин, че Ким очаквал с неспокойствие срещата си с американския президент Доналд Тръмп.

От друга страна вестник Asahi заяви за подготовка на среща на високо ниво сред държавните управления на Япония и КНДР през юни. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР