Курсантите от Националния военен университет Васил Левски“ положиха военна клетва.

...
Курсантите от Националния военен университет Васил Левски“ положиха военна клетва.
Коментари Харесай

Курсантите от Националния военен университет „Васил Левски“ положиха клетва

Курсантите от Националния боен университет „ Васил Левски “ поставиха военна клетва .

„ От през днешния ден стартира вашето създаване като офицери и командири в Българската войска. Да бъдеш пълководец не е елементарно, изисква се увереност, неизменност, почтеност и при вземането на решения постоянно да се съобразяваш с достойнството на пагона. Убеден съм, че вие ще деянията непримиримост при оправянето с тази задача и ще се изградите като водачи, които ще водят нашата войска в бъдещите дни “. С тези думи се обърна заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев към курсантите от Националния боен университет „ Васил Левски “, които поставиха военна клетва на церемониален обред във Велико Търново.
 Министерство на защитата на Р България
Генерал-лейтенант Илиев прикани бъдещите офицери непрекъснато да търсят нови познания и да получават нови качества, с цел да бъдат подготвени за идните провокации. „ Не губете време, тъй като съвремието изисква подготовка във всички посоки. Процесът на образование е съвместен – вашите ръководители и преподаватели са високо готови, само че вие ги провокирайте с готовност за още повече познания “, сподели той и акцентира, че образованието им ще бъде дълготрайно и многопластово.

Курсантите бяха приветствани и от началника на военния университет бригаден военачалник Иван Маламов, който изрече благодарности на техните родители за това, че са насърчили децата си да посветят своя живот на Българската войска и ги увери, че след всяка последваща среща ще виждат едни по-смели, по-самостоятелни и по-силни мъже и дами.
 Министерство на Р България
Днес военна клетва поставиха 168 курсанти от 148-я випуск на Националния боен университет „ Васил Левски “. На тържествения обред участваха представители на управлението на Българската войска, командири на военни формирования, членове на патриотични и родолюбиви организации и институции, както и родителите и околните на курсантите. По време на ритуала беше отслужен церемониален водосвет от Великотърновския митрополит Григорий.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР