Курсанти провеждат танко-огневи тренировки с въоръжението на танк Т-72 на

...
Курсанти провеждат танко-огневи тренировки с въоръжението на танк Т-72 на
Коментари Харесай

Българската армия извади танковете

Курсанти организират танко-огневи тренировки с въоръжението на танк Т-72 на УЦ „ Батмиш “

От 14 до 18 март на УЦ „ Батмиш “ курсанти - випускници от профил мотопехотни и танкови войски организират танко-огневи тренировки с въоръжението на танк Т-72 с вкладна цев в изискванията на Второ контролно упражнение - пукотевица от разнообразни начини със промяна на огневата позиция по появяващи се и движещи се цели през деня.

Осемнадесет курсанти под управлението на полковник Милко Стефанов демонстрираха висока натренираност и акуратност при осъществяване на стрелбите.

Техниката, екипажите и длъжностните лица за обезпечаване на стрелбите бяха от Центъра за подготовка на експерти - Сливен от състава на Сухопътните войски.

Огневите тренировки са част от подготовката за държавния изпит по огнева подготовка на бъдещите лейтенанти през месец май на Учебен полигон „ Ново село “. Изпитът ще се организира в изискванията на същото упражнение с въоръжението на танк Т-72 с щатен изстрел.

Огневата мощност и маневреност на танка са въздействали доста мощно на най-малко трима випускници, изразили предпочитание да продължат офицерската работа в танковите формирования на Сухопътните войски.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР