Курортът Юндола бе домакин на Национална младежка научна конференция Управление

...
Курортът Юндола бе домакин на Национална младежка научна конференция Управление
Коментари Харесай

Ученици предложиха мерки за борба с короядите

Курортът Юндола бе хазаин на Национална младежка научна конференция „ Управление и стабилно потребление на биологичните запаси ”. Седмото издание на форума се състоя в Учебно-опитно горско стопанство „ Георги Аврамов ”.

Със свои разработки по настоящи за горското и за ловното стопанство тематики в конференцията участваха два екипа от Националната гимназия по горско стопанство„ Христо Ботев “ – Велинград.

Един от наболелите въпроси за българските гори е оправянето с повредите, нанесени от короядите по иглолистните насаждения. В тази посока своя отчет на тематика „ Каламитетът на короядите – предизвикателство за горите на Родопите “, показаха пред аудиторията Ганчо Чечев и Йоан Уюров. Двамата са възпитаници в 12 „ в “ клас на гимназията,  специалност „ Горско и ловно стопанство “. Ръководител на екипа, създал настоящата тематика, е инж. Вергиния Иванова.

Голям интерес провокира и отчетът на тематика „ Да срещнеш глухар. Снимай, не убивай! “, направен от десетокласничката Фатима Кейбашиева с началник инж. Ирина Ачева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР