Куркумата ни е добре позната подправка от азиатската кухня, но

...
Куркумата ни е добре позната подправка от азиатската кухня, но
Коментари Харесай

Как да подсилите имунитета си с куркума

Куркумата ни е добре позната фалшификация от азиатската кухня, само че знаем, че се предлага и под формата на хранителна добавка (преди банкет се допитайте до лекар).

Редица дългогодишни изследвания са открили, че куркумата е освен вкусна, само че извънредно потребна за здравето. Тя съдържа биоактивни съединения, като куркумина, който има мощни противовъзпалителни свойства.

Смята се, че куркумата спомага за увеличение на антиоксидантния потенциал на организма, а постоянната? консумация благоприятства функционалността и здравето на мозъка, сърцето, покачва имунитета.

Това я прави подобаваща фалшификация през есенните и зимни месеци, когато сме изложени на по-голям риск от настинки и грип.

Вижте 1 потребна рецепта с куркума за повече здраве през есента и зимата.

Напитка с куркума и черен пипер

Знаем, че черният пипер има мощно загряващо деяние, както и противовъзпалително, усъвършенства кръвообращението и спомага за облекчение на болките в гърлото. Затова доста хора, когато са настинали и се оплакват от болки в гърлото, ползват на шията си компрес с черен пипер. Към супена лъжица мед прибавете щипка черен пипер, щипка куркума и малко количество настърган или сушен джинджифил. Към тези съставки може да добавите вода или да разбъркате и да ги хапнете по този начин. Джинджифилът също облекчава неразположенията и укрепва имунитета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР