Куриоз след балотажа от неделя. В шест села не успяха

...
Куриоз след балотажа от неделя. В шест села не успяха
Коментари Харесай

Шест села останаха без кмет след балотажа, чакат президентът да насрочи нови избори

Куриоз след балотажа от неделя. В шест села не съумяха да изберат кмет и на втори тур. Там президентът ще насрочи провеждането на нови частични локални избори. Сред обитаемоте места, където не избраха кмет и на балотажа поради еднакъв брой гласове, е пернишкото село Черна гора.
Прочетете още
Това е втори сходен случай в региона, регистрират от локалната изборна комисия.

Двамата претенденти са получили по 49,1% или по 83 гласа.

За разлика от междинните данни за страната в селото регистрират по-висока изборна интензивност на балотажа спрямо първия тур.

Диана Атанасова, издигната от " Движение за разцвет на Перник " и Димитър Димитров, повдигнат от предприемчив комитет не съумяха да се победят.

" Спрямо предходния тур е била малко по-висока изборната интензивност. На първи тур за двамата претенденти са получени общо 157 действителни гласове, на втори тур 166. На първия тур претендентите са получили 78 на 79 гласа ", заяви пред БНТ председателят на общинската изборна комисия в Перник Румяна Петрова.

Не са излъчени кметове на балотажа и в провадийските села Черноок и Житница. В Черноок са дали своят вот по 54 индивида, а в Житница по 201. В село Искрица, Старозагорско, също ще се стигне до трети тур, както и в Русенско, в село Могилино и в село Струмица в Петричко
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР