Купуването на руските отбранителни системи С-400 е въпрос на национална

...
Купуването на руските отбранителни системи С-400 е въпрос на национална
Коментари Харесай

Анкара: Системите С-400 са въпрос на национална сигурност за Турция

Купуването на съветските отбранителни системи С-400 е въпрос на национална сигурност за Турция, представителят на ръководещата партия Йомер Челик, предава Анадолската организация.
Вашингтон възропта против покупката на съветските С-400 от Турция и предходната седмица спря доставките на части за изтребителите F-35.
Американски държавни чиновници предложиха Турция да купи ракетната система на Съединени американски щати " Пейтриът ", а не С-400, потвърждавайки, че тя е несъвместима със системите на НАТО и би изложила F-35 на риск.
Турция отговори, че отводът на Съединени американски щати да ѝ продаде системи " Пейтриът " я е предиздвикал да търси други продавачи, добавяйки, че Русия ѝ е предложила по-добра договорка, в това число трансфер на технологии.
" Съединени американски щати не трябва да трансформират конкуренцията си на пазара на оръжия в проблем на НАТО ", сподели Йомер Челик.
Говорейки за военния прелом в Судан, той съобщи, че Турция чака настояванията на народа на Судан за народна власт да бъдат изпълнени, без да се вкарва страната в революция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР