Купувачите на имоти може да бъдат разделени на две основни

...
Купувачите на имоти може да бъдат разделени на две основни
Коментари Харесай

Хората, които търсят имот за собствено жилище, все по-често се насочват към вече построени сгради с разрешение за ползване

Купувачите на парцели може да бъдат разграничени на две съществени възрастови групи, като те имат разнообразни желания, описаха брокери. Купувачите на възраст от 25 до 45 години търсят най-вече първия си личен дом и желаят той да има повърхност над 100 кв. м. А купувачите над 45 години най-често избират парцел, в който да вложат парите си. Общото и за двете групи е ползата към селските парцели, написа " Труд ".

Купувачите на първи дом най-често са хора с високи приходи, които нямат доста налични пари в брой, само че могат да изплащат ипотечен заем. Изборът им на първо жилище значително зависи от фамилното им състояние. Купувачите, които към този момент имат семейство и деца, държат до тях да има детска градина и учебно заведение, за тях цената е от значително значение, тъй като имат доста отговорности. Наличието тук-там за паркиране също е решаващо, по тази причина най-често се насочват към парцели, които не са в центъра на града.

Младите хора, които в този момент стартират кариерата си и не са фамилни, избират да са по-близо до местата за занимания в центъра на града. За тях близостта до заведенията за хранене е театрите е от по-голямо значение от съществуването на детска градина. Към жилища в централните региони се насочват и доста хора, които желаят да влагат парите си, стига да могат да си разрешат подобен парцел. Апартаментите в центъра са по-скъпи в сравнение с в крайните квартали на града, само че и може да носят по-висок наем на притежателите.

При покупка на парцел за инвестиция хората търсят най-вече дребни жилища - едностайни и двустайни. Цената на тези парцели е по-ниска, а и за тях по-лесно се намират наематели, което обезпечава по-голяма възвръщаемост от инвестицията. При покупка на парцел за фамилията хората избират най-вече по-големи жилища от над 100 кв. м.

Най-много покупко-продажби има с хора, които купуват парцел за фамилията си. Причината за това е, че желанието на хората да се реалокират в по-хубав дом не понижава. Хората, които търсят парцел за лично жилище, все по-често се насочват към към този момент издигнати здания с позволение за прилагане или към остаряло строителство. Причината е, че по този начин могат да видят положението на парцела при покупката, а също така няма да чакат доста преди да могат да се пренесат в новия си дом. Повечето бизнесмени също избират да продават приключени жилища, тъй като цента им е по-висока и надлежно осъществят по-голяма облага.

Пазарът на парцели през идващите месеци ще продължи да се въздейства от инфлацията, лихвените проценти, покачването на разноските за прехрана на живота и за новото строителство. Това че инфлацията продължава да е по-висока от лихвите по депозитите в банките е тласък за пазара на парцели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР