Купувачите купиха по-малко гориво и храна през октомври, тъй като

...
Купувачите купиха по-малко гориво и храна през октомври, тъй като
Коментари Харесай

Продажбите на дребно достигнаха най-ниското си ниво от локдауните през 2021 г.

Купувачите купиха по-малко гориво и храна през октомври, защото бяха наранени от възходящите разноски за живот и неприятното време съгласно формалните данни.

Обемът на продуктите продадените предишния месец паднаха с 0,3% до най-ниското равнище от февруари 2021 година, когато огромни елементи от Обединеното кралство бяха в блокади против Covid.

Продажбите на дребно бяха необятно планувани да набъбнат през октомври.

По-лошите от предстоящото данни се появиха, защото последните числа демонстрираха, че стопанската система на Обединеното кралство не съумява да пораства.

Брутният вътрешен артикул - количеството артикули и услуги, създадени от Обединеното кралство - се изравнява сред юли и септември и Bank of England чака нулев напредък до 2025 година

Следващата седмица канцлерът Джереми Хънт ще направи есенното си изказване, когато ще показа проектите за налози и разноски на държавното управление и тактиката си за напредък на стопанската система.

Коментирайки последните данни, Службата за национална статистика сподели, че продажбите на бензин и дизел може да са били „ наранени от възходящите цени на горивата “.

Търсенето на други артикули също е по-ниско, сподели ONS. < /p>

„ Това беше още един слаб месец за магазините за домашен артикули и облекла, като тези търговци на дребно оповестиха, че натискът върху разноските за живот, пониженото вървене и неприятното време са ги засегнали тежко “, сподели Хедър Бовил, заместник-директор по изследванията и икономическите индикатори в ONS.

През октомври бурята Бабет връхлетя огромна част от Обединеното кралство, което докара до „ изключителни превалявания “, съгласно Метеорологичната работа.

Продажбите на гориво са спаднали с 2% сред септември и октомври като търговците на дребно оповестяват, че „ потребителите харчат парите си по-предпазливо, наред с въздействието на неприятното време “.

Супермаркетите споделиха, че купувачите купуват повече храна, само че профилираните магазини, като месарници и пекарни, записват спад. Продажбите на алкохол и тютюн също спаднаха, надлежно с 4,2% и 10,4%.

Търговците на дребно споделиха, че купувачите „ купуват по-евтини артикули и дават приоритет на значими продукти “.

Дъждът удари магазините преди основен коледен сезон

Икономиката на Обединеното кралство се повишава, защото по-високите лихви хапят

Секторът на търговията на дребно се насочва към своя най-съществен търговски интервал, който включва Коледа.

Лиза Хукър, водач на промишлеността за потребителските пазари в PwC, сподели: „ От по-рано през годината знаем, че в сложни времена потребителите дават приоритет на специфични събития и фамилни мотиви, тъй че търговците на дребно ще се надяват, че потребителите държат пудрата си суха за последния миг Коледен скок на разноските пристигна декември. "

В съпоставяне с предишния октомври размерите на продажбите на дребно бяха с 2,7% по-ниски.

ONS също ревизира надолу показанията си за продажбите на дребно през септември до спад от 1,1% след в началото оценявайки спад от 0,9%.

Последните данни демонстрират, че инфлацията - която мери скоростта, с която се повишават цените - е спаднала внезапно до 4,6% през годината до октомври от 6,7%. Това следва дълга поредност на повишението на лихвените проценти от Bank of England.

Въпреки че повишението на лихвите може да понижи инфлацията, то също по този начин въздейства върху икономическия напредък, като прави по-скъпо за потребителите и бизнеса да заемат пари.

Алед Patchett, началник на търговията на дребно и потребителските артикули в Lloyds Bank, сподели: „ Нов спад в продажбите допуска, че възходящите разноски на семействата остават в челните редици на съзнанието на потребителите, макар намаляването на общата инфлация през последните месеци.

„ Покачването разноските за живот остават спънка за дискреционните приходи на потребителите. Домакинствата не престават да приоритизират главните разноски, изключително когато падащите зимни температури усилват потреблението на сила. "

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР