Купувач е Athora Holding Assicurazioni Generali обяви, че е сключила

...
Купувач е Athora Holding Assicurazioni Generali обяви, че е сключила
Коментари Харесай

Generali продаде белгийския си бизнес за 540 милиона евро

Купувач е Athora Holding

Assicurazioni Generali разгласи, че е сключила съглашение с Athora Holding да продаде каузи си в Generali Belgium, застрахователна компания, съсредоточена основно върху сегмента на животозастраховането. " Сделката е част от цялостната тактика на групата да усъвършенства географското си наличие и да усъвършенства оперативната успеваемост и разпределението на капитала ", се споделя в известие на групата. Според съглашението, Generali ще получи 540 милиона евро. Приносът на Generali Belgium в чистия резултат на групата е 22 милиона евро през 2017 година.
Групата Generali ще остане в Белгия, като ще продължи да предлага застрахователни решения посредством своите световни бизнес линии, както и посредством Europ.
Финансов съветник на италианците по договорката е Deutsche Bank AG, клон Лондон, а юридически консултант е Linklaters.
Припомняме, преди два дни Assicurazioni Generali разгласи завършване и на интервенциите си в Панама и Колумбия. Компанията продаде бизнеса си в Панама на ASSA Compania de Seguros S.A., а в Колумбия – на Talanx Group.

Продажбата на бизнес в разнообразни страни е част от тактика от 2016 година на италианската група да напусне пазарите в 13 - 15 страни, където бизнесът е неефикасен или няма капацитет за развиване. Тогава процесът започва с пазарите в Гватемала и Лихтенщайн.
Още по тематиката 18 Април 2018 | Generali завърши продажбата на интервенциите си в Панама и Колумбия 07 Февруари 2018 | Generali завърши продажбата на холандския си бизнес 15 Септември 2017 | Generali Group продава своите холандски интервенции 05 Септември 2017 | Generali продава белгийската си дъщерна компания 25 Ноември 2016 | GENERALI се изтегля от десетки пазари
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР