Купа Дейвис“, квалификацииГермания – Швейцария 1-1Александър Зверев – Стан Вавринка

...
Купа Дейвис“, квалификацииГермания – Швейцария 1-1Александър Зверев – Стан Вавринка
Коментари Харесай

Зверев победи Вавринка в мача на деня на Купа „Дейвис“


Купа „ Дейвис “, квалификации

Германия – Швейцария 1-1

Александър Зверев – Стан Вавринка 6-4,

Александър Зверев победи Стан Вавринка в най-очаквания мач от днешната стратегия на Купа „ Дейвис “. Германецът сподели, че последователно се връща към най-хубавата си форма, като изигра доста мощен втори сет против Stan The Man. По този метод олимпийският първенец изравни резултата в конфликта, откакто по-рано през днешния ден Марк-Андреа Хюслр победи Оскар Оте с 2-6, 6-2, 6-4.

Зверев бе по-агресивният от двамата, вследствие на което записа повече асове (8-0) и уинъри (21-12), като в това време направи и по-малко непредизвикани неточности (19-23). Германецът завоюва 64% от точките си на първи сервис (29/45) и осъществя четири от шестте си шанса за пробив (67%), до момента в който Вавринка оползотвори един от своите три брейкпойнта (33%).

В утрешните мачове на сингъл Зверев и играе с Хюслер, до момента в който Вавринка ще се изправи против Оте.

Зверев съумя да пробие пръв и да поведе с 3-1, само че Вавринка върна брейка и след това равенството се резервира до 4-4. Изглеждаше, че статуквото ще се резервира, само че в десетия гейм германецът навакса пасив от 15-40 и стигна до решителен пробив, приключвайки първата част при 6-4 в своя изгода.

След равностойното начало на втората част Зверев последователно откри цялостен надзор върху играта посредством най-много на сервиса и положителното си разпространение на корта. Олимпийският първенец на два пъти проби сервиса на Вавринка и стигна до три следващи мачбола при 5-1. Те обаче бяха отразени от швейцареца, който след това имаше късмет да пробие, само че не се възползва от него. Зверев пропусна четвърти мачбол, преди в последна сметка да реализира задачата си и да победи с 6-4, 6-1 по-късно повече от час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР