Купа Дейвис“, четвъртфиналХърватия – Испания2-0Борна Чорич – Роберто Баутиста Агут

...
Купа Дейвис“, четвъртфиналХърватия – Испания2-0Борна Чорич – Роберто Баутиста Агут
Коментари Харесай

Чорич и Чилич поведоха Хърватия към триумф над Испания


Купа „ Дейвис “, четвъртфинал

Хърватия – Испания 2-0

Борна Чорич – Роберто Баутиста Агут 6-4, 7-6(4)

Марин Чилич – Пабло Кареньо Буста 5-7, 6-3, 7-6(5)

Хърватия се класира за полуфиналите на Купа „ Дейвис “ за втора поредна година. Тимът на Ведран Мартич продължи мощното си показване в тазгодишната конкуренция с успех над домакините от Испания. Борна Чорич изигра един от най-силните си мачове за сезона и даде преднина на своя отбор, след което Марин Чилич също свърши своята част от работата и обезсмисли мача на двойки.

Опонент на „ ватрените “ в идната фаза ще бъде отборът на Австралия, който през вчерашния ден отстрани Нидерландия.

Първият мач на сингъл опълчи Борна Чорич и Роберто Баутиста Агут. Хърватинът можеше да пробие още в първия гейм, само че международният №26 избегна заплахата. Чорич обаче бе доста по-ефективен на сервис и в последна сметка постоянството му се отплати. Шампионът от Синсинати осъществя първия пробив в мача, като след това го затвърди и усили задатъка си на 5-3.

Баутиста Агут обаче нямаше никакво желание да се съобщи без борба. Испанецът редуцира пасива си с гейм на нула, след избави два сетбола и стигна до късмет за пробив. Чорич обаче не разреши на ветерана да му отнеме контрола върху сета и завоюва подаването си, приключвайки първата част при 6-4.

Чорич записа 12 аса против единствено два за Баутиста Агут, като в това време пласира три пъти повече уинъри (27-9). Хърватинът завоюва 83% от точките си на първи сервис (38/46) и осъществя една от трите си благоприятни условия за пробив (33%), до момента в който неговият конкурент не съумя да оползотвори единствения брейкпойнт, който се откри пред него.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР