Куп лъжи изрече правосъдният министър Цецка Цачева пред бТВ в

...
Куп лъжи изрече правосъдният министър Цецка Цачева пред бТВ в
Коментари Харесай

Лъжи и правна неграмотност от Цецка за апартамента – оставка!

Куп неистини изрече правосъдният министър Цецка Цачева пред бТВ в опит да оправдае скандалната имотна договорка, която е направила. Първо тя съобщи, че харесала ров и по този начин купила жилище от 198,7 кв.м в супер първокласна нова кооперация на Артекс и гараж 20,2 кв.м в влиятелния столичен квартал Изток за 285 704, 10 лева на 27 юли 2018 година Всъщност, по това време постройката към този момент е съвсем подготвена.

Второ, излъга, че е платила капаро „ на зелено” и занапред щяла да заплаща след Акт 16, което не е правилно. Нотариалният акт гласи, че това е "действително уговорената продажна цена " и не на право на градеж, а на съответно жилище. Също по този начин, тъй като съгласно Артекс всичко се прибира надалеч по-рано: съгласно документа, с който Биволъ разполага, правилото на включване в постройка ДИАМАНТ 2 е следният:

1/ 10% – капаро – при сключване на Опционен контракт и ангажиране на определения имот;
2/ 25% – при сключване на Предварителен контракт ;
3/ 65% – при изповядване на Нотариалната договорка – след Акт 14 /завършен недодялан строеж/ – мин.една година след Разрешение за градеж и започване на строителството на обекта”.

Лъжа са и изказванията й за цената от 670 евро на квадрат, „ която не е ниска, тъй като е 4-цифрена” по думите на Цачева. В имотния указател е видно, че цените на жилищата в блока й са от 2 до 3 ПЪТИ по-високи – вижте факсимилето, което публикуваме!

Даже най-евтино продаденият – еднакъв на нейния апартамент е с 65 000 лева по-скъп, в сравнение с Цецка – показахме документа от имотния указател през вчерашния ден. И тук е моментът да напомним, че ГЕРБ наскоро одобри Закон за отбрана на персоналните данни, в който забрани на публицистите да разгласяват информация от... обществения заможен указател. Министърът на правораздаването е отраслов по този закон. Сега нали разбирате за какво!!!

Със сигурност е правилно единствено едно в признанието на Цецка пред бТВ: „ компанията ми направи отстъпка”. Така тя сама се уличава в нарушаване, което може да се пояснява като рушвет в нейното качество на длъжностно лице, освен това министър.

Цачева излъга, че работата й няма нищо общо с активността на Артекс. Има, тъй като на министерството на Цецка е подчинена Агенцията по вписванията. А тя е направила нарушаване по смисъла на закона при предшестващите покупко-продажби на същата строителна компания с Цветанов 15 дни по-рано.

Напомняме, че става дума за прехвърлянето в един ден на апартамент от строителите Мирянови на Артекс, от нея на водача на ПГ на ГЕРБ на апартамент и в същия ден прехвърлянето на негови 2 жилището на Артекс, която още веднъж на тази дата пък ги трансферира на e-кампейнъра на ГЕРБ. Бившият правосъден заместник-министър Валери Тарандов разяснява: „ Дали има закононарушение на арбитър по вписванията и на нотариус? Проблемът е, че няма по какъв начин да има осъществена и вписана договорка за две прехвърляния в един ден, най-малкото тъй като още не са излезли предходните вписвания и няма вписан титул за благосъстоятелност. Престъплението е мултифазно, с доста съучастници. По създание би могло да се приказва безусловно за проведена незаконна група и Агенцията по вписванията също е в кюпа”.

Една от лъжите й обаче издаде тотална правна неначетеност и още един път затвърди усещането, че е позор тя да бъде министър на... правораздаването и че няма по какъв начин да има тапия от Юридическия факултет на СУ, тъй като изказаното от нея „ следващо дописване на нотариален акт”, за което приказва по проблема, е цялостен парадокс. Бившият заместител министър на правораздаването Валери Тарандов разяснява: „ Ако някой ви каже, че може с нотариален акт на "фаза дупка " да прехвърлите собствеността не върху право на градеж, а върху самостоятелен парцел - апартамент, да знаете че нещо не е наред. (безплатна консултация)”.

Накрая, би трябвало да се знае, че Наказателният кодекс преследва сходни покупко-продажби по своя член 220, а изповядването им на занижени цени е в обсега на чл.25, ал.9 от Закона за нотариата.

Национална агенция за приходите мълчи дали ревизира Артекс и неговите ВИП клиенти от властта

19 минути насочи запитване персонално към Галя Димитрова – изпълнителен шеф на Националната организация по приходите, чиято заплата бе нараснала от държавното управление до премиерската, с цел да бъде по-зорка от всеки път. Попитахме я почнали ли са проверки по документите, изнесени в медиите през последните дни, от които ясно личат нарушавания на няколко закона по отношение на имотните сдеки на ВИП клиенти на строителната компания Артекс инженеринг от властта.

Става въпрос за укрити налози в размер на стотици хиляди лв.. И това проличава черно на бяло от наличните в формалните регистри документи. Отговор не получихме. Дано мълчанието е знак за единодушие.

В същото време в прословутата си акция Хоро Национална агенция за приходите съумя да разкрие грандиозната машинация на няколко баби в селско читалище, събрали по 1,50 лева за хореографа на националния си отбор, който не им бил издал касова записка.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР