Културно-историческото ни наследство в неговата цялост и пълнота трябва да

...
Културно-историческото ни наследство в неговата цялост и пълнота трябва да
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Културно-историческото наследство е основа за икономическо развитие

Културно-историческото ни завещание в неговата целокупност и цялост би трябвало да бъде основа за икономическо развиване. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ във Видин, откакто прегледа разкопките в античния град Бонония, оповестиха от пресцентъра на партията.

Има бездънен смисъл в това Движение за права и свободи да стартира акцията си от Видин – градът на трите замъци Бонония, Баба Вида и османското Кале, добави той.

Миналата година археолозите под управлението на доцент доктор Здравко Димитров от Националния археологически институт с музей при Българска академия на науките разкриха цялото трасе на западната крепостна стена на Бонония, на западната врата, изследваха крепостния дувар, достигащ тук-там височина от 4 до 5 метра. Идеята на кметството във Видин е оставките от античния град да се трансфорат в музей навън.

Гърция още през 1933 година извежда културно-историческото си завещание и обвързвания с него туризъм като стратегически държавен приоритет, съобщи и евродепутатът от Движение за права и свободи Искра Михайлова.

Трябва да създадем такава среда, че да оставим за младите знанието, познанието, ученето, науката да бъде основа за развиване, основа за конкурентен избор в ХХI век, а не арогантността, наглостта и лъжата, на които сме очевидци в последните няколко години, за жалост от политици, съобщи още Карадайъ. Има политици, които внушават на младежа, че арогантността може да бъде основа за развиване. Не – квалификацията и моженето ще създадат нашите младежи конкурентни на европейския пазар на труда, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

Във Видин екипът на Централния избирателен лъч посети синагогата, която се реставрира сега, Осман Пазвантоглу джамия и мавзолея на Антим I – първия екзарх на независимата Българска екзархия, видински митрополит, ръководител на Учредителното национално заседание и на Първото велико национално заседание.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР