Културните дейци имат своя значим принос за укрепване на духовната

...
Културните дейци имат своя значим принос за укрепване на духовната
Коментари Харесай

Румен Радев: Културните дейци не бива да бъдат лишени от извоювани вече трудови права

Културните дейци имат своя важен принос за подсилване на духовната мощ, която сплотява обществото. В този сложен миг всички създатели се нуждаят от поддръжката освен на публиката си, само че и на страната. Това съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на на среща с ръководителя на Съюза на българските музикални и танцови дейци Станислав Почекански, оповестиха от президентския прессекретариат.

Двамата разискаха настоящи въпроси в региона на културата в подтекста на епидемиологичната рецесия и последвалите рестрикции, засегнали първо тази сфера.

От съюза показаха опасения, че има риск художествено-творческите, техническите и административните колективи да изгубят трудови права, откакто на 6 юни т.г. изтича срокът на деяние на браншовия групов трудов контракт за музикално-сценичните изкуства, а подготовката за новия документ се бави.

Президентът се срещна с основния мюфтия

"При приключването на настоящия контракт, той не може да бъде автоматизирано възобновен и се приключва, а това ще сложи на тестване създатели в уязвими групи, изключително тези, на които им следва пенсиониране ", изясни Почекански. Той сигнализира и за неналичието на отговор от отрасловото министерство по настояването за привикване на съвещание на Отрасловия съвет за тристранно съдействие, на което да бъдат разисквани и антикризисните ограничения за сектора.

Културните дейци не трябва да бъдат лишени от извоювани към този момент трудови права, съобщи президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на и добави, че изключително в актуалната рецесия неналичието на нов групов трудов контракт ще задълбочи тежката обстановка, пред която се изправиха българските създатели.

По думите на президента, още при започване на рецесията, провокирана от ковид, редица страни са реагирали бързо и съответно с съответни и детайлни ограничения в помощ на засегнатите актьори. "Необходимо е по-сериозно внимание към българските създатели, изгубени работни места мъчно се възвръщат ", съобщи Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР