Културата е един от най-засегнатите сектори от COVID пандемията. Това

...
Културата е един от най-засегнатите сектори от COVID пандемията. Това
Коментари Харесай

Зам.-министър на културата: Заради зеления сертификат артистите излизат по-спокойни на сцената

Културата е един от най-засегнатите браншове от Коронавирус пандемията. Това съобщи в „ Тази заран “ отрасловият зам.-министър проф. Борислава Танева. Въпреки това по думите ѝ събития и концерти има, салоните са отворени на 100% за хора със зелен документ.

Тя посочи, че Министерството на културата е поддържало контакт с всички дейци, с цел да им оказва помощ с въвеждането на новите противоепидемични ограничения. Тя разяснява и оповестения протест на зеления документ от срана на ръководителя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

„ Да обявяваш протест, в случай, че си социална фигура и началник на огромна организация, не е най-разумното нещо. Тези документи единствено успокояват артистите. Те работят на сцената по-спокойни “, изясни Танева.

Тя разяснява, че пред Софийската филхармония има мобилна лаборатория за проби, като понижили цената на билетите, с цел да се компенсира сумата за проба. По думите ѝ поради тази мярка се радват на цялостна зала.

По думите ѝ работещите в държавни културни институции ще имат обезпечено възнаграждение, в случай че се наложи народен локдаун.

Относно създателите на свободна процедура, тя сподели, че има стратегии, по които те могат да аплайват за компенсации.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР