Култовият режисьор Тери Гилиъм бе хоспитализиран, след като получи микроинфаркт

...
Култовият режисьор Тери Гилиъм бе хоспитализиран, след като получи микроинфаркт
Коментари Харесай

Тери Гилиъм получи микроинфаркт

Култовият режисьор Тери Гилиъм бе приет в болница, откакто получи микроинфаркт на прага на откриването на влиятелния фестивал в Кан.

Звездата от комедийната групировка „ Монти Пайтън “ се озова в болница същата вечер, в която се състоя делото за новата му кинорожба „ Човекът, който умъртви Дон Кихот “. Съдебният иск е импортиран от португалския режисьор Пауло Бранко. Той потърси правата си, откакто по думите му, е работил паралелно до Гилиъм по заглавието, само че приносът му по този начин и не е оповестен. „ Работата на всеки един продуцент по този филм би трябвало да бъде почетена “, безапелационен е той. Скандалът провокира и Amazon да се изтеглят като разпространители за Съединени американски щати от заглавието.

Припомняме, че Гилиъм работи по лентата съвсем две десетилетия, а в основните функции на Дон Кихот и Санчо Панса влизат надлежно Джонатан Прайс и Адам Драйвър.

„ Човекът, който умъртви Дон Кихот “ въпреки всичко ще закрие филмовия фест в Кан на 19 май, откакто преди минути стана ясно решението на съда, което е в интерес на Гилиъм.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР