Култовият нощен бар „Оксижен” в Слънчев бряг, собственост на Божидар

...
Култовият нощен бар „Оксижен” в Слънчев бряг, собственост на Божидар
Коментари Харесай

МУТРЕНСКАТА: Окървавеното преди година заведение Оксижен на Божо Кравата не плаща данъци! Работниците са...

Култовият нощен бар „ Оксижен” в Слънчев бряг, благосъстоятелност на Божидар Кузманов-Кравата, се пробва с тарикатски номер да не заплаща налози, научи "Флагман " от чудесно осведомен източник в Национална агенция за приходите Бургас.

Заведението на пръв взор работи изрядно – издава касови бележки, наема служащи на трудови контракти и всичко щеше да е наред, в случай че бяха изрядни и към държавната хазна.

Нищо сходно обаче не се случва. „ Оксижен” през няколко месеца сменя фиктивния си притежател, нормално става въпрос за подставени лица с невисок обществен статус, които са без никаква благосъстоятелност и даже и да заведат каузи данъчните няма какво да им вземат.

Както се споделя в една известна поговорка - от две неща не може да избягаш – от данъчните и гибелта!

Национална агенция за приходите Бургас с поредна акция през уикенда иззе оборота на известния бар. Става въпрос за сума от 9-10 хил.лева - единствено дребна част от неплатените отговорности на нощния бар. Преди три седмици при сходна акция се иззеха други 8 хил.лева. Проверките ще продължат до момента в който не бъдат покрити всички задължения към държавната хазна.

Парцелът върху, който е издигната дискотеката е благосъстоятелност на някогашната дясна ръка на боса на ВИС 2 Георги Илиев Румен Анастасов-Козела, който при подписването на контракта за наем е позволил уговорка за допустимо преотдаване на парцела. Именно поради това и постоянно се сменя формалния притежател, само че действително заведението се ръководи от най-близкия на Божо Кравата – Даниел Петков.

Това не е единствената дискотека, с която се действа по този метод. Друг бар, който опитва по същата скица да заобиколи данъчните закони е „ Съни дриймс”, което са намира на крайбрежната алея. След последната акция на Национална агенция за приходите барът е запечатан, а от вътрешната страна са конфискувани компютър, касов уред и целия разполагаем оборот.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР