Култовият автомобил Volvo 1800 S на легендарния актьор Роджър Мур

...
Култовият автомобил Volvo 1800 S на легендарния актьор Роджър Мур
Коментари Харесай

Показват колата на Роджър Мур

 1967款沃尔沃1800 S老爷车

Култовият автомобил Volvo 1800 S на именития артист Роджър Мур ще бъде показан за първи път пред всеобща аудитория на идното ретро ревю в Есен. Става дума за персоналната кола на актьора, с която той взе участие в сериала „ Светецът ”. Моделът е създаден през 1966 година в завода на шведската компания в град Торсланда. Той се отличава с присъщ бял цвят (Polar White), специфични джанти, фарове за мъгла и дървен волан. В купето са непокътнати достоверни елементи от фотосите на сериала като термометър на таблото и вентилатор за изстудяване.

 1967款沃尔沃1800 S老爷车

Роджър Мур, който умря през 2017 година на 89-годишна възраст и завоюва международна популярност в с ролята на Джеймс Бонд в седем кино лентата, е първият притежател на това Volvo 1800 S. Друг собственик на подобен автомобил от същото потомство е Хакан Самюелсон – актуалният началник на Volvo. За него „ Светецът ” с Роджър Мур е обичаният сериал, а 1800 S е най-легендарният автомобил на компанията за всички времена.

 1967款沃尔沃1800 S老爷车

През 2013 година друго Volvo 1800 S, благосъстоятелност на американеца Ърв Гордън, влезе в върховете на Гинес за кола с потвърдено най-вече изминати километри без комерсиална цел. Произведеният през 1966 година модел без климатик, серво на кормилото и електрически стъкла навъртя повече от 3 милиона благи (4,8 милиона километра). Управлява го учителят Гордън, който пътува всеки ден по 125 благи от вкъщи до местоработата си и назад, а във ваканциите обикаля другите щати. Тайната на дълголетието на автомобила му гласи – постоянна поддръжка, истински елементи, качествено гориво.

 罗杰·摩尔在《圣徒》中的角色侠盗西蒙
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР