Кулминацията на технологичното състезание е през юли в СиатълСветовният финал

...
Кулминацията на технологичното състезание е през юли в СиатълСветовният финал
Коментари Харесай

Четири отбора от ЦИЕ на финала на Microsoft Imagine Cup

Кулминацията на софтуерното съревнование е през юли в Сиатъл

Световният край на Imagine Cup ще се състои през месец юли 2018 година в Сиатъл, Съединени американски щати

Четири тима от Централна и Източна Европа ще вземат присъединяване в международния край на най-голямото софтуерно съревнование за младежи Microsoft Imagine Cup. Преди да преминат към световния стадий на надпреварата четирите екипа – iCry2Talk (Гърция, Малта и Кипър), Innobie (Унгария), Deafkit (Молдова) и xVision (Румъния) – бяха определени за любимци на районните финали на Imagine Cup, оповестиха уредниците.

Проектът на тим iCry2Talk е първото в света приложение за превод на детски рев в действително време. Приложението употребява усъвършенствани техники за обработка на звукови сигнали и логаритми за машинно образование, с цел да разпознае потребностите на бебето и да даде словесна противоположна връзка на родителите по отношение на грижите, от които се нуждае новороденото.

Състезателите от Румъния xVision показват план за автоматизиран инструмент за медицински рентгенов разбор, който употребява Azure Machine Learning и Azure Custom Vision за правене на диагноза с радиографска акуратност и топлинна карта на всяка част от тялото. Системата стъпъва на Azure IoT Edge и може да бъде употребена както в едва развитите страни, където достъпът до радиолози е стеснен, по този начин и в добре развитите медицински системи, където може да помогне на рентгенолозите в правенето на най-точна диагноза.

Другите два плана, които ще се състезават в международните финали на Imagine Cup, са приложение за автоматизиран превод на езика на глухонемите (Deafkit) и решение за консолидиране на смесена действителност в началното образование, комбиниращо мобилно приложение и учебник (Innobie).
още по тематиката
Състезанието Imagine Cup се организира от 2003 година и е най-престижният международен софтуерен конкурс за студенти и възпитаници. Microsoft дава опция на тимовете от целия свят да работят с ментори и водачи в сектора и да получат противоположна връзка по какъв начин да усъвършенстват и развият плановете си и да вдъхнат живот на най-смелите си хрумвания.

В районните стадии от Imagine Cup вземат участие младежи от целия свят. Кандидатите би трябвало да са възпитаници или студенти (в това число и докторанти), навършили 16 години, в тимове от най-много трима индивида. Екипите показват плановете си пред жури от специалисти, които избират четирите любимци за присъединяване на международния край на разходи на Microsoft, където се състезават с най-креативните и надарени тимове за огромната премия.

Световният край на Microsoft Imagine Cup 2018 ще се състои през месец юли в Сиатъл, Съединени американски щати, прецизираха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР