Кулминацията на голямото предпразнично пазаруване за българските потребители е била

...
Кулминацията на голямото предпразнично пазаруване за българските потребители е била
Коментари Харесай

Голямото предпразнично пазаруване 2023: Българите купуват технологични подаръци в последния момент

Кулминацията на огромното предпразнично извършване на покупки за българските консуматори е била на 22 декември, сочат данни от продажбите на Yettel през последния месец на 2023 година Телекомът е записал най-вече преводи в магазинната си мрежа и в своя онлайн магазин на именно  в последния работен ден преди Коледа, като пикови дни за шопинг са били последните две седмици на декември. Решилите да зарадват себе си или обичаните хора с софтуерна джаджа най-често се стопират на най-високия ценови клас при главните категории устройства – смарт телефоните, смарт часовниците и безжичните слушалки. Сред бестселърите на декември са и извънредните бъндъл оферти от коледната акция на Yettel, в които компанията комбинира топ смарт устройства и електроника за дома.
Прочетете още
Най-високи продажби при телефоните от Yettel записват с премиум апаратите над 1200 лева, а при безжичните слушалки най-предпочитани са моделите над 200 лева Любопитни са данните и при една от най-бързо растящите категории устройства у нас и в световен мащаб – смарт часовниците. Числата демонстрират, че при най-скъпите часовници – тези над 1000 лева, продажбите този декември са скочили съвсем два пъти спрямо година по-рано. Делът при дамските часовници е повишен и е изравнил този на мъжките модели.

Премиум сегментът при умните часовници остава по-предпочитан от потребителите, които държат на опцията да се свързват с мобилна мрежа непосредствено. LTЕ моделите работят с услугата multiSIM, която ни разрешава да одобряваме позвънявания и известия на смарт часовника си, без той да е обвързвана с телефон. Към момента Yettel е единственият оператор, който дава услугата за българските консуматори с устройства от Apple.



Тенденцията за късно извършване на покупки ясно се обрисува при базовите и смарт аксесоарите (калъфчета, зарядни, протектори, смарт часовници, смарт гривни и др.), където 1/3 от продажбите за декември са направени точно в седмицата преди Коледа – 18-24 декември. През декември в топ три на най-предпочитаните базови аксесоари са нареждат  стъклените протектори, калъфите за телефони и адаптерите за зареждане, които съставляват съвсем 50% от продажбите на всички аксесоари за месеца. Без значение дали избират нов смарт телефон за себе си или за непосредствен, българските консуматори залагат на сигурността избират да защитят корпуса и екрана на новата облага. Повишеното търсене на адаптери за зареждане пък е световна наклонност, която пристигна след решението на производителите да продават телефоните си единствено с кабел за зареждане, без адаптера за електронната мрежа.

Сред бестселърите на декември са и извънредните бъндъл оферти от коледната акция на Yettel, в които компанията комбинира топ смарт устройства и електроника за дома. Още през 2019 година телекомът пуска неповторими двойни оферти, включващи смарт телефони, смарт аксесоари, камери, тв приемници, кафемашини, уреди за готвене на водещи марки. Този декември най-хитовите тандеми са били MOTOROLA Moto G32 128GB и страхотният апарат за по-здравословно готвене Philips Airfryer HD9255/30, комплектът Galaxy S23 серията на SAMSUNG дружно с безжични слушалки SAMSUNG Galaxy Buds FE, както и бъндълът с Huawei Nova 11i 128GB в композиция с HUAWEI FreeBuds SE.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР