Кулинарният пътеводител и енциклопедия на най-добрите вкусове по света TasteAtlas

...
Кулинарният пътеводител и енциклопедия на най-добрите вкусове по света TasteAtlas
Коментари Харесай

Кулинарен атлас подреди българската баница сред най-вкусните ястия в света

Кулинарният справочник и енциклопедия на най-хубавите усети по света TasteAtlas е международен атлас на обичайни ястия, локални съставки и достоверни заведения за хранене. В каталога му участват над 10 000 храни и питиета - известни, както и забравени усети и аромати на градове, райони и села по света.

Сега в обсега на вниманието му попада и известното българско ядене „ баница “.
Кулинарни трикове, които ще улеснят живота ти
Триковете, които ще ви споделим, ни разрешават да отделим повече време за подготвяне на храна, без да го губим за дребните елементи, коит...
Прочети повече
„ Баницата е обичайно българско ядене, което се подготвя посредством наслоение на листове от намаслено тънко тесто със примес от яйца, кисело мляко и бели сирена, с цел да се получи простата и класическа версия на ястието. Освен с класическия заряд от сирене, тази баница може да се подготви с безчет разнообразни пълнежи, както солени, по този начин и сладки “, написа TasteAtlas.

Особено известни съгласно описанието на уеб страницата са баниците със зеленчуков заряд, като да вземем за пример зелник. Той може да се направи с заряд от зеленолистни зеленчуци като спанак, коприва, невен, магданоз и зеле. Празникът пък се прави с праз, а лучник е тип баница с заряд от лук. Когато става въпрос за сладки разновидности на баницата, има тиквеник, подготвен с тиква, вариация с ябълков заряд, щрудел или млечна баница - приготвена посредством накисване на тестени листове със примес от мляко, яйца, захар и ванилия.

„ Понякога българите слагат в баницата късметчета, монети или хартийки, на които са написани стремежи - процедура, изключително известна през празничния зимен сезон “, написа още TasteAtlas. „ Обикновено баницата се сервира като ядене за закуска с кисело мляко или боза “.

Наскоро българската шарена сол оглави класацията за микс от подправки от целия свят на кулинарния атлас.
Супер лесна и още по-вкусна баница от филийки самун
Необходими артикули: Филийки хляб Яйца – 3 бр. Прясно мляко – 300 мл. Кашкавал – 200 гр. Евтина баница с газиран...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР