Кулинарен фестивал на народната кухня Бабина душица“ ще събере в

...
Кулинарен фестивал на народната кухня Бабина душица“ ще събере в
Коментари Харесай

На кулинарния фестивал в Монтана: Представят северозападни ястия

Кулинарен фестивал на националната кухня „ Бабина душица “ ще събере в Монтана за празника на града - Свети Дух, готвачи от разнообразни селища на Северозапада, писатели, поети и пазители на националните кулинарни обичаи от разнообразни читалища в района, оповестиха от Общината в Монтана.

В продължение на няколко часа на 11 юни участниците ще готвят на жив огън в центъра на Монтана, като ще показват типични за тяхното населено място ястия. Посетителите ще имат опция да запишат и отнесат рецептите за гозбите и да ги опитат. Участниците ще бъдат с атрактивно облекло – национална носия, градски възрожденски облекла, осъвременени разновидности на обичайни костюми и други.

Ще се готви на огнища или кюмбета и в съдовете на предците, направени от глина, бакър и дърво. Ще бъдат употребявани сезонни артикули, като са неразрешени фиксове и екзотични съставки, които не са присъщи за българската кухня, разгласи уредникът на фестивала Ели Лозанова от Монтана. Тя посочи, че името на фестивала не е определено инцидентно – Бабина душица е локалното наименование на мащерката, която е необятно употребена фалшификация в северозападната кухня.

Компетентно жури ще оцени най-хубавите ястия и ще награди тези, които са ги приготвили, оповестиха от Общината в Монтана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР