Куклен театър НАТФИЗ излиза с първите за сезона премиери. Дали

...
Куклен театър НАТФИЗ излиза с първите за сезона премиери. Дали
Коментари Харесай

Куклениците от НАТФИЗ канят малки и големи на две премиери - slava.bg

Куклен спектакъл НАТФИЗ излиза с първите за сезона министър председатели. Дали появяването на нов куклен театър е подобаваща в актуалните условия и дали е нужна някому? Абсолвентите на проф. Боньо Лунгов са безапелационни. Да!

Защото „ Момче и вятър “ е зрелище за стремежа, упоритостта, безстрашието и триумфа и тъй като е за децата. Най-ценната част от обществото постоянно се е нуждаела от почтена грижа, любов и наслада, а в този момент евентуално повече от нормално. Студентите на НАТФИЗ са готови да пренесат малчуганите в света на фантазното, надалеч от страха и напрежението.

Различни системи кукли – ръстови и естрадни, маски и разнородни предмети, основават разпознаваеми облици на Доброто и Злото. Някои от персонажите се задвижват от няколко артисти по едно и също време, оставяйки негласното обръщение, че положителният излаз е изпълним единствено посредством положителната воля и старания на всички.

Класическата национална приказка за момчето, подгонило вятъра, е майсторски претворена от режисьора Тодор Вълов в вълнуващ куклен театър, подобаващ освен за децата, само че и за техните родители. Драматизацията на „ Момче и вятър “ е на Илия Деведжиев, сценографията и куклите са на Стефка Кювлиева, а музиката е на Елена Методиева. Класът на проф. Боньо Лунгов е разпределен в два състава, които се срещнаха с първите си фенове нощес, ще играят довечера и на 27-ми ноември.

Поради привършване на позволения потенциал на салона, Куклен спектакъл НАТФИЗ възнамерява изключително съботно зрелище на 14 ноември, за което към момента могат да бъдат открити места.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР