Кухнята... която винаги е пълна с подправки, продукти за готвене

...
Кухнята... която винаги е пълна с подправки, продукти за готвене
Коментари Харесай

Безотказни трикове за почистване на кухнята

Кухнята... която постоянно е цялостна с подправки, артикули за готвене и печене, тенджери, чаши, чинии... изисква подробно разчистване и от време на време настръхване единствено при тази мисъл.

Искате ли да научете най-лесните трикове, които ще ви приближат до това да бъдете съвършената дама или стопанин на къщата. Няма да се уморите с тях, а времето, отдадено на почистването на вашата кухня ще ви възнагради с ред и непорочност. Разберете по какъв начин!

Как да почистите изгоряла тенджера?

В кухнята стават произшествия, като да вземем за пример изгаряне на тенджери или тигани. Неведнъж сме толкоз заети в избрана обстановка, че забравяме за това, което сега готвим. Съдържанието в тенджерата ще заври и даже ще изгори от нескончаем контакт с горещият съд. Почистването на изгоряла тенджера не е елементарно? Грешите! Достатъчно е да покриете изгорялата повърхнина със сол и да я навлажните. След няколко часа е би трябвало да изплакнете солта дружно с разтвореното изгаряне и да измиете тенджерата както нормално.

Как да отпушим запушен дренаж?

Не е мъчно да запушите канализацията в кухненската мивка. В кухнята се занимаваме с мазни и лепкави субстанции, както и с части храна, които елементарно могат да запушат канализацията в мивката. Как да постъпите, когато водата не желае да влезе и не желаете да разглобите цялата апаратура в шкафа под мивката? Содата и оцетът са най-подходящи за запушен дренаж. Тази реагираща примес към този момент избави доста фенове на кухнята от тежкото състояние на запушена мивка. Изсипете пакет сода за самун в канализацията дружно с чаша оцет и след няколко минути го залейте с доста вряла вода. Това разрешава остатъчните боклуци да се разтварят, както и лепкавия лоен пласт от утайки насъбран там.

Как да почистите фурната?

Поставете тенджера или купа с вода вътре. Водата може да се смеси с лимонен сок, което ще придаде цитрусов мирис. Включете фурната и оставете течността да се изпари. Парата ще омекоти изгарянията, ще разтвори мръсотията и утайките. След такава сесия с пара, фурната ви би трябвало единствено да се избърше с забрадка и тя ще наподобява като нова. 

Как да се отървете от пръстови отпечатъци по плотовете?

В кухнята когато бързаме се хващаме тук и там и не мислим по какъв начин оставяме мазни петна и отпечатъци по повърхностите. Плотовете би трябвало да се избърсват постоянно, с цел да се избегнат нездравословни за здравето бактерии и заради чистотата, която би трябвало да доминира на мястото, където подготвяме ястията. Използвайте елементарни мокри /бебешки/ кърпички.  Те ще почистят добре повърхността и ще оставят внимателен мирис на непорочност и прохлада.

Почиствайте редовно

Решение за тези, които макар научените трикове към момента не имат вяра в триумфа - почиствайте редовно. 

Почиствайки постоянно, вие си позволявате да вършиме доста неща за къс интервал от време, всекидневно. 30 минути са задоволителни за дейно разчистване на огромна повърхност. По този метод ще се отървете от натрупването на хаос. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР