Куфарът, жп гарата, Русия - тази руска фраза от години

...
Куфарът, жп гарата, Русия - тази руска фраза от години
Коментари Харесай

Чемодан, вокзал, Москва: Изгонването на руски дипломати от България като meme в Nexta

" Куфарът, жп гарата, Русия " - тази съветска фраза от години се употребява по митингите против съветската интервенция във вътрешните работи на разнообразни страни. 

Сега тя се трансформира в meme, с което беларуската опозиционна медия Nexta отрази новината за изгонването на от България поради " дейности, несъвместими с конвенцията за дипломатическите връзки ". 

Nexta показа информацията в каналите си в Twitter и Telegram с илюстрация, която предава без думи смисъла на фразата " чемодан, вокзал, Москва ". 

" Надявам се, че ще им се наложи да пресекат територията на Украйна ", разяснява един от потребителите в Twitter. 

" Възхитените " българи започнаха да схващат някои неща ", показва различен човек, като прави отпратка към честото отразяване на новините за България в съветските държавни медии като постоянно " удивление " и " екстаз " от решенията на руските управляващи.

Ten diplomats declared " persona non grata " in

They were ordered to leave Bulgaria within 72 hours, the Bulgarian Foreign Ministry said.
— NEXTA (@nexta_tv)
Nexta е медията, която притегли всеобща известност по време на митингите против Александър Лукашенко в Беларус. Неин създател е Степан Путило, а някогашният ѝ основен редактор е Роман Протасевич. 

В момента в Nexta Live поддържат съвсем денонощно актуална информация за войната в Украйна. 

Nexta и Nexta Live се трансфораха в един от дребното достоверни източници по време на всеобщите протести срещу Лукашенко, по време на които беше упражнено полицейско принуждение против жители и опозиционни деятели. 

Година по-късно Роман Протасевич беше задържан при зрелищна акция на беларуските служби. През май 2021 година пътнически аероплан на Ryanair от Атина за Вилнюс беше заставен да се приземи в Минск под подправен предлог за това, че има бомба на борда - задачата на акцията беше 26-годишният Протасевич и приятелката му да бъдат арестувани и съдени. 

През октомври 2021 година Nexta беше оповестена за " екстремистка организация " от режима на Александър Лукашенко. Степан Путило живее в Полша, където има статут на политически емигрант. Съдът във Варшава отхвърля да утвърди настояванията на Беларус за екстрадицията му. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР