Кучето се е доказало като най-добрият приятел на човека, но

...
Кучето се е доказало като най-добрият приятел на човека, но
Коментари Харесай

Животни, с които кучетата се погаждат лесно

Кучето се е потвърдило като най-хубавият другар на индивида, само че какво ще се получи в случай че желаете да отглеждате друго животно с кучето.

Макар кучетата да са много ревностни към своите господари, те са също по този начин и обществени животни и елементарно се сприятеляват с други домашни любимци. Ето какво обаче е добре да знаете когато се чудите какъв другар да намерите за своето куче.

С кои животни се схващат кучетата?

1. Много е значимо да сте проучили добре породата на своето куче и да можете да му се доверявате. Колкото и да сте привързани към кучето си, би трябвало да сте изключително внимателни в случай че то е от така наречен бойни породи.

Дори и възпитавано безупречно, следователно би трябвало да сте нащрек когато го запознавате с какъвто и да е втори домакински любим.

2. Кучетата могат да живеят добре с съвсем всички типове животни. Не са малко случаите, когато се погаждат чудесно куче с котки, куче със зайци, папагали и др.

3. Кучето в действителност счита индивида за собствен стопанин и би трябвало да му докажете, че това е по този начин. Когато взимате втори домакински любим му покажете, че съжителството сред двете животни не предстои на въпрос, като в това време не карате кучето си прекомерно да ревнува.

4. Известно е, че кучето и котката могат да станат неразделни другари, стига да са израснали дружно.

5. От голямо значение е породата на кучето. Ако е мини шнауцер да вземем за пример, не се чака да имате съществени проблеми, когато го запознаете с новия домакински любим. Това важи и за кучета като лабрадорите, ретривърите и други

6. Макар и допустима, комбинацията на дребни и беззащитни животинки като украсителен заек, хамстер или морско свинче, не е изключително целесъобразна и то поради страхливия темперамент на вторите. Така че избягвайте да отглеждате кучето с животни от тези типове.

7. Доказано е, че кучетата и маймунките могат да стана неразделни другари.

8. Ако държите да си вземете декоративно зайче или различен тип гризач, който да отглеждате дружно с кучето, би трябвало да гледате да ги вземете дружно.

9. Ако разполагате с двор и отглеждате и по-големи домашни животни като коне, овце, агнета и други, е съвсем несъмнено, че въпреки и да не станат най-хубави другари с кучето Ви, това общуване ще бъде напълно спокойно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР