Кучето Кингстън, изчезнало преди 101 дни в най-смъртоносните пожари в

...
Кучето Кингстън, изчезнало преди 101 дни в най-смъртоносните пожари в
Коментари Харесай

Куче оцеля и се върна при семейството си 101 дни след най-смъртоносните пожари в историята на Калифорния

Кучето Кингстън, изчезнало преди 101 дни в най-смъртоносните пожари в историята на Калифорния, беше върнато живо и крепко при притежателите си, написа Би Би Си.
 Изчезналите при пожарите в Калифорния са към този момент над 1000  Кадри от дрон демонстрираха опожарения град Парадайз в Калифорния (видео)
Семейство Белехос видяло за последно четириногия си другар от японската порода Акита по време на опустошителния ноемврийски пожар. 12-годишният им приятел изскочил от товарния им автомобил и избягал от вкъщи им в най-тежко засегнатия град Парадайз в американския щат. Доброволци към локалния център за избавяне на животни уловили кучето в неделя 

Около 18 000 домове бяха унищожени, 86 души починаха в пламъците, като пожарът избухна на 8 ноември и бързо се популяризира на североизток от Сан Франциско.

" Когато го открих, се просълзих ", споделя Гейбриъл Белехос пред Associated Press (AP), откакто върнали кучето му. " Толкова съм горделив с него. Не мога да допускам. Той е същински герой. "

Преди да го открият, фамилията разгласило фотоси и раздавало постери с вярата, че някой ще открие четириногия им другар. Най-накрая някой го разпознал по фотографията в интернет. През почивните дни доброволци в центъра за избавяне на животни забелязали голямо куче на камерите за наблюдаване и сложили капан. Така Кингстън бил уловен и върнат при тъгуващите по него негови стопани.

" Когато отидох да ревизира (капана) в неделя, той беше там ", споделя доброволецът Бен Лийп пред AP. " Беше необикновено да го забележим и се уверим, че той ще бъде сит и че някой ще се погрижи за него. "

Оказало се, че Кингстън оживял с лов, само че на скунксове, и вонял нетърпимо, тъй че се наложило доброволците да отделят няколко часа в напъните си да го изкъпят, с цел да могат да го върнат на сем. Белехос. Въпреки спрейовете за обезвреждане на миризмата, той продължавал да смърди.

И въпреки това получил допустимо най-топлото и сърдечно посрещане от фамилията си вкъщи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР