Кучето е най-добрият приятел на човека. То ни прави по-добри

...
Кучето е най-добрият приятел на човека. То ни прави по-добри
Коментари Харесай

Да си осиновим или да си купим куче?

Кучето е най-хубавият другар на индивида. То ни прави по-добри и по-човечни. Когато решим да се сдобием с този сладостен домакински любим обаче, се сблъскваме с въпроса дали да си осиновим или да си купим куче.

Всъщност в първия миг съвсем никой не се сеща за осиновяването като опция. Свикнали сме да купуваме всичко, даже и живите същества. А действително има толкоз доста аргументи да осиновите куче.

Кучетата от подслон не са породисти. Все по-често медиите отразяват по какъв начин известни персони като Чарлийз Терон и Рейчъл Билсън осиновяват непородисти кучета. Това се прави както от взаимност, по този начин и за образец.

Т.нар. кучета улична превъзходна в действителност имат значително преимущества пред породистите. Така да вземем за пример при тях рискът от генетично излъчени заболявания е в пъти по-малък от този при класните.

Осиновявайки куче, вие спасявате неговия живот. Битува мнението, че тези изхвърлени на улицата кучета са озлобени, само че това не е по този начин. Те са живели с хора и са привързани към тях. И не са разбрали повода да се озоват на улицата.

Ако въпреки всичко държите на породата, има доста уеб сайтове, в които стопани подаряват своите любимци заради някаква причина. От друга страна, постоянно ще се откри най-малко едно изоставено хъски да вземем за пример, което търси своя нов собственик, чакайки в близкия подслон.

 Осиновяване на куче

Преди да решите да осиновите домакински любим обаче, се замислете дали сте подготвени да го извършите част от фамилията и да му отделите нужните грижи. По-голямата част от кучетата, които виждаме всеки ден по улиците, са имали собственик, който ги е изхвърлил на улицата, тъй като му е омръзнало да гледа и храни почтеното създание. Веднъж попаднало на улицата, животното бива прибирано в подслон и в следствие – умъртвявано.

Кучетата в приютите за осиновяване не са негодни или втора ръка, просто тъй като някой е решил да ги изостави. Дайте им късмет - там някъде има хиляди животни, които чакат да бъдат осиновени.

Когато решите да закупите куче от зоомагазин, се сблъсквате очи в очи с така наречен бизнес аквариум. Схемата е следната – в целия свят има ферми за разплод на кучета. Женските се оплождат и развъждат непрекъснато, като по този метод доживяват до най-много три годишна възраст. По-голямата част от дребните умират, до момента в който стигнат до витрините на магазина.

Тези, които стигнат до такава степен, са неимунизирани и необезпаразитени и имат разполагаем едвам месец, преди да бъдат изхвърлени. Ако никой не ги изиска, те остават на улицата. Много от тях се връщат пред магазина, защото към този момент го мислят за собствен дом. Това е бизнес за милиони, който процъфтява на гърба на безчет животи.

Търсите ли си правилен приятел? Вижте тези разгласи за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР