Кучетата са удивителни създания, от които можем да научим много.

...
Кучетата са удивителни създания, от които можем да научим много.
Коментари Харесай

Важни уроци, на които ни учат кучетата

Кучетата са удивителни създания, от които можем да научим доста. Те са знак на безрезервното другарство и безгранична преданост. Ето и най-важните уроци, на които ни учат кучетата:

Винаги да прощаваме и забравяме

Кучетата простят всичко. Не се сърдят и не ни упрекват, когато нямаме време за тях. Прощават ни, когато им се караме или им покачваме звук. Забравят за неприятните моменти и са постоянно подготвени да раздават обятия и целувки.

Да сме дейни всеки ден

За тях няма значение какво е времето на открито. Може да е тъмно, да духа вятър или да вали сняг. Дори в дъждовния ден те са цялостни с сила и желаят да излязат и да потичат. Това страховит урок за живот от кучетата. Можем единствено да се възхищаваме на дейния им метод на живот и да се опитаме да сме като тях.

Да сме любопитни към света и хората

 Куче

Кучетата са извънредно любопитни животни. Обичат да опознават света на към и непрестанно го разучават. Ако имахме тяхното любознание, можехме да научим доста за света и по-малко да се опасяваме от незнайното.

Да сме другарски въодушевление

Друг скъп урок от кучетата е да сме добродушни и приветливи. Да се радваме на всичко, което ни заобикаля и да сътворяваме нови другарства на всяка крачка. Виждали ли сте по какъв начин палетата в парка си играят. Те се срещат за пръв път и след секунди към този момент са другари. Да можеше и ние хората да сме такива!

Да се отнасяме еднообразно добре с всички

Кучетата не разделят хората на небогати и богати, известни, съумели, красиви или не толкоз привлекателни. Те се отнасят добре с всички и показват тъждество в връзките си.

Да демонстрираме насладата си

 Щастливо куче

Кучетата са прочувствени животни, които не могат да скрият насладата си. Това им оказва помощ в общуването и ги прави толкоз прелестни.

Да се любуваме на дребните неща

Кучетата ни учат да се радваме на дребни неща – да вземем за пример на слънчевия ден, вкусната храна, мекото легло, сянката в горещото лято, прохладната вода на морето. От тях можем да разберем по какъв начин би трябвало да се отнасяме към живота.

А вие имате ли куче? Ако не, научете повече за другите породи кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР