Кучетата са страхотни – те ни дават любов, компания и

...
Кучетата са страхотни – те ни дават любов, компания и
Коментари Харесай

8 изумителни факта за кучетата

Кучетата са страхотни – те ни дават обич, компания и постоянно са отсреща, когато имаме потребност от тях. Но знаехте ли, че има доста повече за тях, в сравнение с се вижда на пръв взор?
Всички знаем, че  тези домашни любимци са били „ най-хубавият другар на индивида “ от хиляди години, само че има доста повече за нашите четириноги другари, което ги прави в действителност невероятни.Ако си мислите, че знаете всичко за тях, лъжете се. Ето някои любопитни обстоятелства, които бихте научили с интерес.

Събрахме някои от обичаните ни кучешки обстоятелства, с цел да можете да научите малко повече за вашето кученце.

 8 изумителни обстоятелството за кучетата

 infomax-logo-50-15-HW

8 изумителни обстоятелства за кучетата

1. Обонянието им е най-малко 40 пъти по-добро от нашето

 кучетата 8 изумителни обстоятелства за кучетата фотография: pinterest

Площта на клетките в мозъка, които разпознават разнообразни миризми, е към 40 пъти по-голяма при кучетата, в сравнение с при хората. Това значи, че вашето куче може да улови доста повече миризми, в сравнение с ние в миналото бихме могли. Ето за какво кучетата постоянно се употребяват за надушване на хора, опиати и даже пари!

2. Някои имат толкоз положителни носове, че могат да надушат медицински проблеми

Тъй като обонянието им е толкоз положително, някои от кучетата могат да бъдат подготвени да надушват медицински положения. Те се употребяват за диагностициране на съответно положение или за предупреждаване на техните притежатели, в случай че имат потребност от повече медикаменти. Някои даже се образоват да надушват Covid-19!

3.Те не се потят като хората.

 кучетата 8 изумителни обстоятелства за кучетата фотография: pinterest

Кучетата имат потни жлези в лапите си, само че изпотяването не е главното средство за изстудяване на кучето. По-конкретно, потните жлези се намират сред възглавничките на лапите им. И защото региона сред лапите им е толкоз дребна, задъхването играе доста по-важна роля за намаление на телесната им температура. Когато кучето се задъхва, топлината излиза от гърдите му и излиза през влагата по устата, езика и гърлото му.

4.Вашето куче може да бъде с лява или дясна лапа.

Вашето куче може да избра една лапа пред друга, тъкмо както хората избират нашата дясна или лява ръка. Мозъкът на кучетата е проведен сходно на мозъка на индивида. Противоположната страна на мозъка управлява всяка страна на тялото на кучето. Следователно желанието за потребление на дясната страна на тялото или дясната лапа е обвързвано с по-активна лява страна на мозъка и назад.

5.Някои кучета са по-бързи от гепард

 кучетата 8 изумителни обстоятелства за кучетата фотография: pinterest

Добре знаем, че огромна част от кучетата с лекост могат да надбягат човек. Грейхаундът, който се счита за най-бързата порода, може да доближи до оптималната скорост от 75 км/ч за секунди. Да, на доктрина гепардът е по-бърз, той доближава до 115 км/ч, само че може да поддържа това движение за не повече от 30 секунди. Хрътката, въпреки това, може да тича по този начин най-малко 10 км без да се измори. Сами можете да извършите сметката кой кого ще изпревари, нали?

6.Слухът на кучето е извънредно сензитивен дружно с носовете им.

Кучетата чуват най-малко четири пъти по-добре от нас. Това е по този начин, тъй като кучетата имат 18 мускула, контролиращи ушите им. Тези мускули работят, с цел да издигнат, завъртят и наклонят ушите си, с цел да разпознават звуци от разнообразни направления. Освен това кучето има L-образен ушен канал, който може да се завърти на съвсем 90 градуса хоризонтално към тъпанчето.

7.Някои породи кучета са невероятни плувци.

 кучетата 8 изумителни обстоятелства за кучетата фотография: pinterest

Докато някои породи кучета може към момента да се борят с плуването, без значение какъв брой „ кучешки гребят “, други породи са фантастични плувци. Всъщност огромна част от кучетата са били особено отглеждани за водно избавяне и активност.

Породите, които обичат водата, включват лабрадор ретривър, голдън ретривър, американски воден шпаньол, ирландски воден шпаньол и португалско водно куче. Шпаньолите и ретривърите имат мощни, дълги задни крайници, които са доста потребни при плуване.

8.Те имат втори нос.

Да, тъкмо по този начин! Той е прочут като вомероназален орган или още Якобсонов орган. Той има способността да реагира на миризми, които хората не могат да доловят. С други думи кучетата имат два типа нос – един сензитивен и един свръхчувствителен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР